Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Проф. Соня Докова: Господ ще накаже студента, който се оплака
Проф. Соня Докова: Господ ще накаже студента, който се оплака
19.06.17
добавено
23883
прегледа

"Господ ще накаже студента, който се оплака", прокълна професорката от УНСС Соня Докова, която беше обвинена, че пуска студенти с празни изпитни листове. Тя отрече да е предлага тройки срещу бели листове и призна като единствена своя вина това, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея.

 

Скандалът избухна миналата седмица, когато студентът разкри във Фейсбук, че по време на изпит по "Геоикономика и регионално развитие" проф. Докова предложила да напише тройка на всички, които станат и си тръгнат, а студентите масово сторили това. Скоро последвало подобно предложение за четворка, от което се възползвали още студенти, а малцината отказали офертата на преподавателката да изкарат изпита без да пишат нищо, са получили двойки. Проверяващата комисия в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) установила, че са допуснати нарушения при провеждането на изпита от страна на проф. Докова и нейния екип.

 

 

В резултат Докова напуска сама висшето училище, а студентът, който разказа скандалната случка в социалните мрежи, ще бъде наказан с последно предупреждение за изключване, тъй като е уронил престижа на университета. Проф. Соня Докова заяви в неделя пред Нова телевизия, че не е предлагала тройки срещу бели листове. "На изпита влязоха квестори, раздадоха листове. Минаха около 20 минути от изпита. Тогава казах на студентите, че който смята, че отговаря на текущата си оценка, може да излезе", разказа тя.

 

И уточни, че е писала оценките не на празните листове, а на базата на текущ контрол от семестъра. Според нея нередности на изпита не е имало, въпреки че от УНСС констатираха сериозни нарушения при провеждането му.

 

НАКАЗВАТ СТУДЕНТА, РАЗКРИЛ ФИКТИВНИТЕ ИЗПИТИ В УНСС

 

Докова заяви, че единствената й вина е, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея. "Това лице не трябваше да го допускам. По правилника той трябва да присъства на упражненията и на част от лекциите. А е идвал само веднъж на упражненията, и веднъж – на лекциите. Смятам, че него Бог ще го накаже, независимо от коя вяра е", допълни тя.

 

Източник: Mediapool.bg