<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67644" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Почти всеки в...

Проф. Тодор Кантарджиев: Хора, не се целувайте и прегръщайте

26 Юни 2020
1 2709

Хората да не се събират на близко, препоръча пред радио “Фокус” директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Като се срещнете на улицата, не се целувайте и не се прегръщайте. Много са ми смешни някои, като тръгнат да се ръкуват. В цяла Югоизточна Азия, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства за уважение към познат човек. Няма нужда да му се хвърляш на врата. Това, ако се спазва, ще има намаляване на случаите. Грозно е, хората са като отвързани – абитуриентски балове, празненства, сватби. Правете ги на открито, с дистанция. Обслужващият персонал по ресторантите да е с маски, в моловете да не се струват хора, на закрито всички да са с маски“, призова той.

Проф. Кантарджиев: Тенденциите са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на хората (аудио)

Проф. Тодор Кантарджиев каза още, че обществото трябва да се научи да слуша специалистите.

Covid-19, Coronavirus, Social Distance, Distancing

По думите му, хората са започнали да се събират на много големи групи и са се появили нови огнища на заразата.

„Някои религиозни общности решиха да правят събирания на представителите от различни региони от страната. Появиха се и много случаи в затворени общности в наши градове. Това доведе до мобилизация на колегите от РЗИ, които започнаха да взимат много материали от самите огнища, което несъмнено предполага увеличение ва случаите“, обясни той.

Източник: “Фокус”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции