<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въздухът в Пе...

Птицечовките може да станат поредният застрашен вид, заради сушата в Австралия (видео и снимки)

20 Януари 2020
0 799

Птицечовките – уникалните бозайници, които се срещат само в източните части на Австралия, са изправени пред реалната опасност да се превърнат във вид, застрашен от изчезване, пише Daily Mail.

 

 

Изследователите твърдят, че покачващите се температури в цялата страна, както и интензивната суша напоследък са сред водещите причини за намаляването на популацията им. Вижте любопитни кадри от живота на очарователните малки бозайници във видеото горе.

 

 

Ричард Кингсфорд, завеждащ центъра за наука на екосистемите към Университета в Нов Южен Уелс, определя бъдещето на вида по-скоро като "мрачно".

 

 

""

 

 

"Въпросните фактори влияят на способността на птицечовките да живеят нормално при тези продължителни периоди на суша и интензивната нужда от вода", казва още г-н Кингсфорд в статия за списанието Biological Conservation.

 

 

Според друг водещ автор на изследването, заплахата от сериозните изменения в климата може да попречи на птицечовките да намерят територия с по-благоприятни условия и да се възпроизвеждат, което е предпоставката за изчезването им.

 

 

Експертът смята също, че правителството трябва да осъзнае, че тези животни са изложени пред голям риск.

 

 

Източник: Daily Mail

Видео: Reptile's Story

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции