<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40951" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев с...

Пускат на пазара полово неутрални кукли Барби (видео и снимки)

25 Септември 2019
0 18295

Марката, която стои зад световно известните кукли Барби, пуска нова линия полово неутрални играчки. Новите комплекти за кукли ще включват както поли, така и панталони, както дълги, така и къси коси и детето само ще решава как да изглежда куклата, пише Daily Mail.

 

 

""

 

 

Според компанията новата гама е "просто отговор на това, което съвременните деца искат". "Децата не искат играчките им да са ограничени от някакви полови норми", смятат още от фирмата.

 

 

""

 

 

Физически куклите изглеждат неутрални по пол и нямат очевидни полови белези като бюст и ханш например. Новата гама кукли предлага различни опции за дрехи,  аксесоари и перуки. Децата сами ще изберат къса или дълга да е косата на куклата и дали да носи пола или панталони.

 

 

""

 

 

Компанията съобщи, че работи заедно със „специализиран екип от експерти, родители, лекари и най-важното – деца“, за да създаде шестте различни комплекта кукли, които имат и различен цвят на кожата. Ким Кълмоне, старши вицепрезидент по дизайна на куклите каза: „Играчките са отражение на културата и съвременния свят".

 

 

""

 

 

Комплектите за кукли се предлагат на препоръчителна цена на дребно от 29,99 долара (53,50 лева).

 

 

""

 

 

 

В началото на тази година феновете на Барби похвалиха компанията за това, че пуска чернокожа кукла в инвалидна количка. Линията Барби и Кен включва кукли с различни типове тяло, цвят на кожата, цвят на очите и косата, като стремежът на производителят е да създава играчки, с които децата да могат по-лесно да се идентифицират.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции