Следва: И Еленко Божк...

Пускат третия лъч на метрото в София до края на август

04 Август 2020
0 1697

Третия лъч на метрото трябва да бъде пуснат в експлоатация до края на август е заявил шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев пред ClubZ.

Новият участък на столичната подземна железница е от “Красно село” до бул. “Патриарх Евтимий”. Строителството започна през 2016 г., като по първоначален план трябваше първият етап да приключи през август миналата година. 

Пак отложиха третата линия на метрото – за април-май догодина

В последствие се оказа, че са нужни 6 месеца за допълнително тестване на трасето – и пускането се отложи за февруари 2020 г. Не стана ясно защо тези срокове не са предвидени в проекта, според кметицата Йорданка Фандъкова това е станало заради слаби почви в някои участъци на трасето.

Междувременно бе обявено пускане през септември м.г.

В края на 2019 г. стана ясно, че тестовете всъщност ще продължат 9 месеца, не 6, и че такова е било първоначалното изискване на “Сименс”. Т.е. пускането се отложи за април.

Снимка: БулФото

И този срок не бе спазен, и през май Братоев обяви, че ще стане през юли-август. Този път мотивът бе коронавирусът, задържал германските експерти у дома. Днес Братоев е изтъкнал и намаления човекопоток заради пандемията от COVID-19.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции