<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: До октомври м...

Путин за „Спутник V”: Сигурна е колкото автомат „Калашников“ (видео)

07 Май 2021
0 650

Руският президент Владимир Путин смята, че ваксината “Спутник V” е толкова сигурна, колкото автомат „Калашников“. Той направи този коментар по време на видеоконференция, като подчерта, че сравнението е направено от германски експерт, пише bTV.

Вчера руските здравни власти одобриха употребата на еднодозова версия на ваксината, известна като „Спутник лайт“.

“Има такъв народ”, БСП и “Изправи се! Мутри вън!” прокараха покупката на “Спутник V” в здравната комисия

Критици на Кремъл изразиха съмнения след бързото ѝ одобрение от Москва миналата година. По-късно изследвания обаче доказаха висока степен на защита срещу коронавируса.

Въпреки това някои държави, които бяха поръчали пратки от препарата, се отказаха от ползването им, поради разминавания в стандартите от публикуваните изпитания и получените дози. А експертите на бразилската регулаторна служба твърдят, че партиди от руските ваксини, получени в страната, съдържат жива версия на аденовирус.

Защо Бразилия отказа да разреши руската ваксина Спутник V? 

“Нашите препарати са съвременни и към ден днешен без всякакво съмнение са найнадеждни и безопасни. Както каза един европейски специалист, те са надеждни колкото автомат “Калашников”. Това не го казваме ние, казва го един от европейските специалисти”, заяви Владимир Путин.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции