<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80025" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Избирателнат...

Путин най-после поздрави за победата Джо Байдън, след като електоралната колегия я потвърди

15 Декември 2020
0 259

След като Избирателната колегия обяви Джо Байдън за победител в президентските избори в САЩ, държавният глава на Руската федерация Владимир Путин му изпрати телеграма и го поздрави за победата му. Това са съобщили от пресслужбата на Кремъл.

Путин е пожелал на Байдън успехи като президент на САЩ и е заявил, че е готов да взаимодейства и контактува с него.

Президентът на Руската федерация „изрази увереност, че Русия и САЩ, носещи специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност, могат, въпреки различията си, наистина да допринесат за решаването на много проблеми и предизвикателства, пред които е изправен в момента светът“. Той отбеляза, че „руско-американското сътрудничество, основано на принципите на равенство и взаимно уважение, ще отговаря на интересите на народите на двете страни и на цялата международна общност“.

Избирателната колегия потвърди победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ

Москва задържа признанието си за победата на Байдън при гласуването на 3 ноември, въпреки ясните тогава прогнози, че бившият вицепрезидент има мнозинство в ключови щати. Прессекретарят на руската държава Дмитрий Песков преди това бе казал, че президентът Путин ще изчака „официални резултати“ в охарактеризираните като оспорвани избори.

Според анализатори в Москва до този момент е вървяла шегата: Кой пръв ще признае изборния резултат в САЩ, Доналд Тръмп или Владимир Путин?

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции