<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63764" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 23 нови случая...

Путин разхлабва мерките срещу Covid-19, въпреки нарастващите случаи в Русия (видео и снимки)

12 Май 2020
0 1859

Владимир Путин неочаквано нареди на милиони свои сънародници да работят, като официално сложи край на „почивката“ заради Covid-19, пише The Independent.

Руският президент заяви в понеделник, че има забавяне на разпространението на заразата. В телевизионно обръщение към нацията той съобщи, че ключовите работници в сектора на енергетиката, комуникациите, производството и селското стопанство ще се върнат на работа от вторник. Все пак много други ограничения ще останат в сила, включително най-строгите закони, въведени от регионалните лидери.

“Битката срещу епидемията не е приключила”, каза Путин. “Епидемията остава опасна, дори в районите, където ситуацията е сравнително спокойна.”

За Москва и околните региони, които са най-силно засегнати от вируса, вероятно ще има малка промяна. Очаква се кметът Сергей Собянин да обяви удължаване на мерките за оставане на жителите у дома с малки изключения. Премахването на националните ограничения също така няма да се прилага за никоя от групите с висок риск, като хората на възраст над 65 години.

10 поредни дни страната регистрира поне по 10 000 нови случая на коронавирус на ден. В понеделник рекордните 11 656 поставени диагнози за една нощ доведоха общата цифра на заразените до над 221 000.

Русия задмина Италия и Великобритания по брой на заразени с COVID-19

Със своите официални данни, Русия от днес вече е втората най-засегната от Covid-19 нация на земята. Според различни медии, сред които и “The Independent“, вероятно реалният брой на инфекции и смъртни случаи е дори по-висок от посоченото.

Според статистиката, за момента починалите в страната от новия вирус са над 2000 души.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции