<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След обвинен...

Путин: “Писмеността дойде от македонската земя. Честит св. св. Кирил и Методий на братския македонски народ”

24 Май 2021
0 7839

Президентът на Русия Владимир Путин честити празника 24 май на Северна Македония. В изявление в социалните мрежи той споделя, че писмеността е дошла при руснаците от македонската земя.

Разследване на BBC: “Дворецът на Путин” е изграден с помощ от държавата, собственикът е сменен фиктивно

Честитката е пусната в Туитър от посолството на Русия в Северна Македония. “Днес в Русия е свещен ден – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас тъкму от македонска земя”, казва Путин. Официалното обръщение пък започва с поздравления към “братския македонски народ” за Деня на светите братя Кирил и Методий.

“На нашите македонски братя сърдечно им честитим нашия общ празник – Денят на Светите равноапостоли Кирил и Методий, всеславянските просветители и проповедници на християнството, творци на славянската писменост, които дадоха на славянския свят азбута и поставиха основите на славянските литератури!”, четем във Фейсбук пост, пуснат по-рано през деня също от посолството на Руската федерация в Скопие.

През годините и друг път е имало подобни изказвания от страна на Владимир Путин и Русия. Най-българският празник обаче не бива да се помрачава от това.

Все още няма официална реакция от българските власти.

Източник: denesen.mk

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции