<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90889" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Посланикът н...

Путин: САЩ твърдо крачат по пътя на СССР

05 Юни 2021
0 656

Президентът на Русия Владимир Путин разкритикува Съединените американски щати и ги сравни със Съветския съюз в интервю за Асошиейтед прес, цитирано от БТА и Dir. Един от основните му упреци е прекомерната самоувереност, която той вижда.

Новите роби: как Русия съживява ГУЛАГ

“Ще ви кажа, като бивш гражданин на бившия Съветски съюз, какъв е проблемът на империите – струва им се, че са толкова могъщи, че могат да си позволят дребни прегрешения. Тези ще купим, тези ще сплашим, с тези ще се спазарим, на тези ще дадем мъниста, тези ще сплашим с военни кораби. И това ще реши проблемите. Но количеството на проблемите нараства. Настъпва момент, когато с тях е невъзможно да се справят. И САЩ с твърда крачка вървят право по пътя на Съветския съюз”, казва Путин.

Путин: САЩ твърдо крачат по пътя на СССР

САЩ трябва да се научат да уважават интересите на Русия, за да се нормализират отношенията между двете страни, категоричен е още Путин. Според него главното, което трябва да се направи, е “да се отнасяме един към друг с уважение и да отчитаме интересите на другата страна в най широкия смисъл на думата”.

“Не ние докарахме руско-американските отношения до сегашното им състояние. Не направихме първи нито една крачка в това, което нанасяше вреда на руско-американските отношения – не ние въведохме санкции, а САЩ са тези, които го правеха при всеки случай, дори без основания, просто защото нашата страна съществува”, заяви също президентът на Русия.

Путин: САЩ твърдо крачат по пътя на СССР

Изказванията на Владимир Путин идват в навечерието на 16 юни, когато в Женева е първата среща между президентът на САЩ Джо Байдън и руския президент.

Припомняме едно интервю на президента Джо Байдън за АВС, в което споделя, че президентът на Русия Владимир Путин е убиец.

Източник: Dir

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции