<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арх. Здравков...

Путин с първи коментар за скандалния репортаж на Навални: “Нито аз, нито семейството ми притежава дворец!”

25 Януари 2021
0 5522

“Нищо от показаното в този филм, не принадлежи на мен или на близките ми роднини. И никога не е принадлежало. Ни-ко-га!”, заяви в първото си изказване след скандалния репортаж, публикуван от Навални със заглавието “Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет”.

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния “таен дворец” на Путин (видео)

Материалът бе разпространен преди 5 дни в YouTube и счупи всички рекорди по гледаемост на подобен жанр в Русия. Към момента само на профила на ФБК отчита над 86 милиона гледания. Кадри от него можете да си припомните във видеото по-горе.

“В съвременния свят, когато става дума за обекти, струващи милиони, а може би и милиарди, винаги някъде по някакъв начин за продължително време остава следа. Тази “информация” се върти повече от 10 години, просто са решили да съберат всичко на едно място и да го пуснат в интернет, филми, някакви видеопрограми…”, заяви Путин в разговор с руски студенти след въпрос на третокурсник от университет в Уфа за специалисти в петролната индустрия.

“Нали за 10 години все нещо трябва да е останало. Някакво оформяне на поземлени участъци, някакви финансови преводи, някакво оформяне при нотариус – в нотариалните регистри, в електронен вид…

Вместо всичко това имаме какво? Показали моя снимка как плувам бътерфлай уж в някакъв басейн, в който никога не съм ходил. Не знам какъв е този басейн. А така съм плувал в река Енисей през 2016 г.

В такъв случай всичко това е компилация, монтаж. Или ако използвам думите на известен наш герой: “Скучно е, момичета, да бяхте измислили още нещо.”

След това Путин добави, че познава част от споменатите във филма хора, някои са негови бивши колеги или приятели, “някакви далечни познати, далечни роднини”.

“Там има и хора, които изобщо не познавам. Въобще, просто никога не съм им виждал очите. Разбирам, че не им се иска да се появяват много близко до мен, защото на такива хора веднага налагат санкции. Част от споменатите впрочем се занимават с бизнес далеч преди да се познаваме.”

Путин каза още, че единственото, от което се заинтересувал във филма, е производството на вино и премина към това какви мерки за стимулиране на този сектор е предприело правителството. “Може да отида при един мой познат (от винопроизводството) като правен съветник, но бизнесът никога не ме е интересувал – не защото е нещо лошо, напротив, но не е нещо, което ме влече.”

Президентът даде пример със свои бивши колеги като Доналд Тръмп или Петро Порошенко, които са бизнесмени, и завърши с думите: “С подобно нещо не съм се занимавал ни-ко-га. Мисля, че това е достатъчно като отговор.”

Източник: Дневник

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции