<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рекорден бро...

Първата ни Коледа с Covid-19. Каква ще бъде?

01 Декември 2020
0 313

Спомняте ли си как миналата година по това време вече си правехте планове за предстоящата Коледа? Сигурно сте се вълнували, все пак е най-хубавото време от годината. И вероятно на вас, както и на мен, ви се струва, че това е било преди векове. Цели столетия изминаха, откакто животът ни се промени в посока, каквато не сме очаквали. Комично и тъжно е, че, дали заради книгите, дали заради киното, някога си представяхме Апокалипсиса с пронизващ сърцето тропот на конници, с чутовни небесни гръмове, със страховити гледки навсякъде около нас… а той дойде в тишина и изолация. Възможно най-лошият сценарий.

Измина една година, откакто от другия край на света плъзнаха съобщенията за новия вирус, който за останалата част от земното кълбо тогава беше проблем само и единствено на китайците. Сега той вече е проблем за всички. Но, на фона на притеснителните данни за броя на новозаразените с Covid-19 в страната и чужбина, задъхването на здравната, образователната и всички останали системи и лошите новини за бизнеса, Коледа все пак идва.

Първата ни Коледа с Covid-19. Каква ще бъде?

Ето как изглежда ще посрещнем тази година Рождество Христово, при извънредните обстоятелства на пандемията:

Паспортът – най-излишната вещ през 2020 година

Ако за вас Коледа е празник, който може да се празнува и без фамилията, то значи а) няма опасност да влезете в статистиката на хилядите инфаркти по това време от годината, причинени от семейните сбирки и б) този път ще останете разочаровани, защото няма да успеете да отидете на някое екзотично място за празника. Да, съзнавам колко малка част от българите празнуват раждането на Исус в Канкун или Бора Бора, но все пак и за тях трябва да помислим.

Дори границите на държавите да останат отворени, 2020 година успя да превърне пътуванията в нещо доста притеснително и некомфортно заради опасността от отмяна на полети, заразяване с коронавирус, затваряне на ресторанти, кафенета и музеи, въвеждане на карантина за пристигащи и други. Ето защо планирането на пътешествие може да се окаже ненужен стрес точно сега.

Разбира се, България предлага не по-малко приятни места за почивка в края на годината. И не говоря за Китен.

Вечерният час за заведенията може да се промени за Коледа и Нова година (видео)

Оправдание да сме далеч от семейството

Нека си го кажем – семейството е най-важното нещо на света и първите 45 минути в неговата компания винаги са приятни. После вече идва чуденето дали не сте осиновени и как изобщо сте станали човек, израствайки в такава джунгла. Следва и емоционалното преяждане, сякаш човек никога повече през живота си няма да види портокали и сарми, а всяко парче баклава увеличава с 8% шанса да издържите на психическото натоварване през тези няколко дни.

Както споменах по-горе, не е случайно, че именно по Коледа хората получават най-много сърдечни удари. Ако искате да се порадвате на живота още малко, да дочакате „Матрицата 4“, да видите дъщеря си като абитуриентка или просто някой ден да поживеете отново в свят без Covid-19, пазете си здравето! Ще ви трябва още дълго време, поне докато сте живи.

Селото на Дядо Коледа също затвори заради коронавируса

Домашен уют

Мисля, че мъжете се делят на два вида – такива, които ходят по анцузи денем и нощем, навсякъде и при всеки повод; и такива, които нямат тази смелост и искрено, но мълчаливо завиждат на първите. 2020 година много помогна и на двата вида мъже, а навярно и жените са се възползвали от това удобство, захвърляйки всички тесни поли и джинси настрани.

Рождество Христово си е преди всичко празник на дома, но този път всички ще се чувстваме далеч по-спокойни и на мястото си. Сега не е странно да не излизаме от къщи и да не се преобличаме – не е защото ни мързи, а защото пазим и себе си, и другите хора от заразяване с лошия вирус. Ако искате да сте завършени стилово, може да увеличите топлото у дома на максимум, оставайки по анцуг и потник за пълен разкош.

Изобщо не е нужно да споменавам и другото – пребивавайки вкъщи дни наред по Коледа, ще имате ексклузивната възможност да прекарате цялото си време пред телевизора с удивително скучната и безвкусна празнична програма, която каналите могат да предложат. Така е, като не искате си плащате за Нетфликс.

Първата ни Коледа с Covid-19. Каква ще бъде?

Разкриваме естествената си красота

Обикновено не бих ви посъветвала да разкривате естествената си красота по чисто естетически причини, но правилата тук определя Covid-19. Пандемията накара много от нас да се запуснат и да заприличат на нещо средно между Трифон Иванов и картина на Куентин Масис. На мъжете също не им се отрази добре.

Предполагам, че салоните за красота няма да затворят през зимата, но това не е причина да ги посещаваме. 2020 година ни позволи да забравим за известно време за гримовете, тренировките, подстригването, бръсненето, смяната на чорапите… А и фитнес залите са затворени. Дори някой да ви каже, че са отворени, не му вярвайте. Просто приемете, че този път на Коледа няма да сме красиви и лъчезарни като Марая Кери, нежно припяваща All I want for Christmas, а ще сме си просто ние. Тъкмо ще видим кой ни обича заради това какви личности сме.

Надявам се повечето да бъдат по-здрави, отколкото са били преди пандемията, защото са започнали да обръщат повече внимание на физическото си състояние. Но в едно съм сигурна – на тази Коледа всички ще бъдем с една йота по-мъдри от миналата. Защото пандемията дойде и разтърси света ни, но ни напомни кои са важните неща. Напомни ни, че нищо не е вечно или сигурно и може да си отиде за миг. Дори нещо по принцип простичко като това да планираш уикенд на гости при баба си, която сега не можеш да прегърнеш.

Пожелавам ви тази Коледа да е положителна, но не във всеки смисъл – пазете PCR тестовете си отрицателни. Оттам нататък е лесно, защото, дори и различна, тя пак ще бъде хубава.

Автор: Катя Димитрова

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции