<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86792" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какви и...

Първи призиви за оставка на Корнелия Нинова след “унизителния резултат” за БСП (аудио)

05 Април 2021
0 2237

„Резултатът е унизителен, обиден. Но така е – когато сееш ветрове, жънеш бури.“ Това обяви пред БНР Георги Търновалийски, член на Националния съвет на БСП и на Градския съвет на партията в Пловдив.

Той твърди, че не е очаквал подобна развръзка, при която БСП ще остане трета политическа сила зад “Има такъв народ” на Слави Трифонов.

При 66,94% обработени протоколи: ГЕРБ – 25,63%, Има такъв народ – 18,34%, БСП – 14,87%

Засега такова е и разпределението на силите в Пловдив, където Корнелия Нинова беше водач на листа, но местната организация е лоялна на нейния опонент Георги Гергов. 

“Морално е това ръководство да освободи от себе си БСП, за да може партията да стъпи на здрави основи и да започне връщане на доверието. Сривът, който имаме, е над 400 000 гласа. Тези гласове много трудно ще бъдат върнати към БСП, предвид и тежестите, които носи партията. Не е нужно да се иска оставка. Когато загърбиш структурите, организациите, хората, когато загърбиш историята и самата БСП – това се получава”, каза Търновалийски. 

Една от причините за ниския резултат, според него, е “липсата на коалиционна политика” на БСП в последните четири години с отстраняването на няколко от по-големите партньори в старата “Коалиция за България”. 

Какви са възможните конфигурации за съставяне на кабинет? (видео)

“Четири години в опозиция, уж най-голямата опозиция, и получаваме този резултат. Хората са разчели много добре сигналите на БСП. Явно оценката е, че ние сме били удобната опозиция” – така социалистът коментира изборния резултат на партията си на 4 април.

“При положение, че в Пловдив се очертава да сме четвърта политическа сила, както вървят резултатите, аз не знам дали ще имаме и един народен представител”, каза още той. В момента БСП изпреварва “Демократична България” в града само с 1700 гласа разлика. 

Източник и аудио: БНР

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции