<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41813" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Първи сигнали за нередности в изборния ден, в Плевен спешно препечатват сгрешени бюлетини

27 Октомври 2019
0 1060

Първи нарушения в изборния ден – в Плевен в бланките, в които се отбелязват преференциите на местния вот, са разменени номерата на две от местните коалиции, пише Сега.

 

Проблемът е бил открит снощи и сега спешно се печатат нови бюлетини.

 

Вестникът цитира и главния прокурор Сотир Цацаров, който обяви, че 57 досъдебни производства е образувала прокуратурата до 18 часа снощи за нарушения на изборния кодекс.

 

След като гласува, той уточни, че от 57-те производства, 39 са за престъпления против политическите права на гражданите, а останалите 18 са за други престъпления. До момента са обвинени 10 лица за престъпления, свързани с изборния процес.

 

В съботния ден за размисъл в Пазарджик пък се оказа, че в града има проблем с членовете на секционните избирателни комисии, съобщава Dir.bg. Над 200 са били исканията от хора, които не са знаели, че съществуват в комисиите, и не са давали своето съгласие.

 

Междувременно Общинската избирателна комисия в Бургас съобщи за сигнал за разполагане на агитационни материали през вчерашния ден. Става въпрос за автомат за кафе във фоайето на сградата на Центъра за психично здраве в морския град. Той предоставял избраните напитки в хартиени чаши с логото на политическа сила, номера ѝ в бюлетината и посочен знак "Х".

 

 

Източници: СегаDir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции