<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46234" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пътната агенция се похвали с 290 км ремонтирани пътища

29 Декември 2019
0 725

Близо 290 км второкласни и третокласни пътища са рехабилитирани през 2019 г. със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и Програмата за териториално сътрудничество Гърция – България.

 

 

Това се похвалиха Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В основния ремонт на отсечките са вложени около 255 млн. лв.

 

 

""

 

 

През тази година по ОПРР бяха ремонтирани 43 км от прохода „Петрохан“, над 17 км от третокласния път  Враца – пещера Леденика, 9 км от околовръстния път на Ловеч, над 27 км от пътя Севлиево – Драгановци – Габрово,  изброяват от АПИ.

 

 

ДВЕ ГОДИНИ СЛЕД СТРОЕЖА НА СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА СЕ НАЛАГА РЕМОНТ НА УЧАСТЪКА

 

 

10-километровия участък от пътя Пловдив – Асеновград вече е с магистрален габарит. Ремонтирани са и близо 39 км от пътя Стара Загора – Раднево. Второкласният път осигурява връзката на общините Стара Загора и Раднево с „Тракия“ и е основна пътна артерия към енергийния комплекс „Марица Изток“.

 

 

€24 МИЛИОНА ЗА РЕМОНТ, А МАНТИНЕЛАТА Е КАТО ВАФЛЕНА КОРИЧКА

 

 

През следващата година продължава ремонтът на още 101 км пътища. Сред тях са 32,5 км от пътя Дупница – Самоков, свързващ ГКПП „Гюешево“ с автомагистрала „Струма“, 12 км от третокласния път за Мелник, който е единствената транспортна връзка на Мелник и селата Спатово, Хотово и Лозеница с общинския център гр. Сандански, както и на Мелник, Роженския манастир и природния феномен „Мелнишки пирамиди“ с републикански път I-1 (Е-79) и др.

 

 

През 2020 г. продължава реконструкцията и рехабилитацията на 7 км от второкласния път Средногорци – Рудозем и се предвижда да стартира строителството на обходния път на Рудозем, по който ще преминава трафикът към бъдещия контролно-пропускателен пункт „Рудозем – Елидже“.

 

 

Източник: Агенция "Пътна инфраструктура"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции