<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97085" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдия стреля ...

Пяха ли “Шушана” феновете на “Малмьо” преди втория гол във вратата на “Лудогорец”?

19 Август 2021
0 16033

Феновете на шведския футболен “Малмьо” изпяха “Шушана” малко преди втория гол във вратата на “Лудогорец”, истина или лъжа?, пита bTV. Отговорът, оказва се, е някъде по средата.

Невероятно е някак на стадиона в Малмьо по време на първия мач от плейофите за влизане в груповата на Шампионската лига между местния тим и “Лудогорец” да е звучала песента, която преди няколко години направи изключително популярен у нас поп-фолк изпълнителя с “артистичния” псевдоним Наско Ментата.

В действителност популярната “Шушана” е стара еврейска любовна песен. Тя продължава да се изпълнява и до днес на сватби и празнични поводи. В популярната култура обаче навлиза през 60-те години на ХХ век.

Както знаем, футболните агитки често взимат популярни мелодии и нагаждат рими и съдържание, за да подкрепят любимците си по стадионите. Вероятно така феновете на “Малмьо” са си харесали тази песен.

Дали феновете в Разград ще отговорят с друга популярна мелодия при реванша на 24 август? С пасив от 0:2 обаче на нашите футболисти ще им трябва нещо повече от подходяща песен, за да не изхвръкнат от надпреварата още на квалификациите.

Източник и видео: bTV

Снимки: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции