<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Има такъв на...

Радев връчи мандата на “Има такъв народ”, Антоанета Стефанова го върна (видео)

28 Април 2021
0 3024

Кандидат-премиерът на “Има такъв народ” Антоанета Стефанова прие и върна мандата за формиране на правителство.

В Гербова зала присъстваха председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов, както и Ивайло Вълчев.

Слави Трифонов издигна Антоанета Стефанова за премиер и… връща мандата

Още в понеделник лидерът на партията Слави Трифонов съобщи в статус във “Фейсбук”, че от “Има такъв народ” няма да правят опити за съставяне на кабинет. Причината – нямат необходимия брой депутати или партньори, за да се създаде стабилно управление.

В този случай предстои президентът Румен Радев да връчи мандат на трета партия по негов избор. Ако и този опит не сполучи, държавният глава ще назначи служебен кабинет, който да подготви България за предсрочни парламентарни избори.

“Ние от ИТН ясно заявихме, че няма да влизаме в коалиция с партии на статуквото и спазваме обещанието си. Не можем да правим безпринципна коалиция”, заяви Антоанета Стефанова пред президента.

„В отговор искам да заявя, че именно в криза като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство и затова на всеки мандат се гледа с особена надежда. Но разбирам и вашите мотиви, защото устойчиво и ефективно правителство не може да бъде създадено на базата на безпринципни договорки и не може да бъде ангажимент само на една партия“, каза от своя страна Радев.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции