<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74021" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Каракачанов ...

Радев за диалог с Борисов: Само ако изчистим истината за записи, шкафчета и корупционни схеми (видео)

22 Септември 2020
0 1683

Президентът Румен Радев отговори на призива за диалог между институциите, за който по-рано днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов апелира от Facebook, с думите:

„Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление – как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта.“

Каракачанов призова Борисов да формира експертно правителство и да се сдобри с Радев

Държавният глава днес посети ямболското село Бояджик за деня на Независимостта на България. Той изрази своята признателност „към всички будни граждани“, които протестират срещу „моралното падение и зависимостите на малцина“ във властта.

По повод коментара на премиера Бойко Борисов, че политическата съдба на България ще се реши на редовните парламентарни избори, Радев подчерта: „Най-тревожното е, че едно управление, което се бори единствено за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социалноикономическа криза, която се очертава“.

В отговор на питане от журналистите защо е освободил началника на кабинета си, Румен Радев заяви:

Калоян Методиев. Снимка: Президент на Република България

“Искам да благодаря на г-н Методиев за работата му за институцията. Мисля, че с моето решение му давам свободата да разкрие своя потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах“. А за намирането на негов заместник „няма проблем“, стана ясно от думите на държавния глава.

Източник: bTV/Новините

Видео и стоп кадър: FB/bTV/Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции