<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97009" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДБ при Радев: ...

Радев към Карадайъ: “Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?” (видео)

18 Август 2021
0 19538

“Вие, г-н Карадайъ ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?”, запита президентът Румен Радев председателя на ПП на ДПС Мустафа Карадайъ. Той от своя страна заяви:

“Моята родина е България и считам, че за всички тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен пра-родина, ако погледнем и пра-пра-родината ни, защото на база на исторически факти, тя се оказваможе би да е и обща – пра-пра родината НИ”, каза лидерът на ДПС.

Радев към Карадайъ: &#8220;Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?&#8221; (видео)

До размяната на тези реплики се стигна, след като Радев критикува внезапното напускане на Консултативния съвет по национална сигурност от страна на Карадайъ. Той от своя страна повтрои, че е очаквал на тази отговорна среща да се обсъдят мерките пред задаващите се поредица от кризи пред държавата, а не актуализацията на бюджета. В изказването си лидертът на ДПС намеси и присъствието на съвета на министъра на икономиката Кирил Петков, когото е попитал относно отказа му от канадско гражданство, дали е получил отговор и кога го е получил.

Радев защити присъствието на Петков и с това, че насаме го е попитал коя е неговата родина майка – България или Канада, на което е получил категоричен отговор.

“Въпросът за гражданството… да си гражданин на Република България не значи да имаш просто паспорт, а да носиш България в сърцето си, в цялото си сърце”, каза Радев.

Двойното гражданство на Кирил Петков. А хората с българско гражданство, които разграбват България?

А иначе, лидерът на ДПС повтори тезите си пред създаването на редовен кабинет като каза, че “безусловна подкрепа на новите партии в Народното събрание няма и непотърсена подкрепа няма да има”. Той фиксира като категорично условие като каза, че:

“Възстановяването на демокрация в страната не може и не бива да става с недемократични, противозаконни и противоконституционни мерки. “

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции