<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97009" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДБ при Радев: ...

Радев към Карадайъ: “Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?” (видео)

18 Август 2021
3 19314

“Вие, г-н Карадайъ ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?”, запита президентът Румен Радев председателя на ПП на ДПС Мустафа Карадайъ. Той от своя страна заяви:

“Моята родина е България и считам, че за всички тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен пра-родина, ако погледнем и пра-пра-родината ни, защото на база на исторически факти, тя се оказваможе би да е и обща – пра-пра родината НИ”, каза лидерът на ДПС.

До размяната на тези реплики се стигна, след като Радев критикува внезапното напускане на Консултативния съвет по национална сигурност от страна на Карадайъ. Той от своя страна повтрои, че е очаквал на тази отговорна среща да се обсъдят мерките пред задаващите се поредица от кризи пред държавата, а не актуализацията на бюджета. В изказването си лидертът на ДПС намеси и присъствието на съвета на министъра на икономиката Кирил Петков, когото е попитал относно отказа му от канадско гражданство, дали е получил отговор и кога го е получил.

Радев защити присъствието на Петков и с това, че насаме го е попитал коя е неговата родина майка – България или Канада, на което е получил категоричен отговор.

“Въпросът за гражданството… да си гражданин на Република България не значи да имаш просто паспорт, а да носиш България в сърцето си, в цялото си сърце”, каза Радев.

Двойното гражданство на Кирил Петков. А хората с българско гражданство, които разграбват България?

А иначе, лидерът на ДПС повтори тезите си пред създаването на редовен кабинет като каза, че “безусловна подкрепа на новите партии в Народното събрание няма и непотърсена подкрепа няма да има”. Той фиксира като категорично условие като каза, че:

“Възстановяването на демокрация в страната не може и не бива да става с недемократични, противозаконни и противоконституционни мерки. “

Видео: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции