<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66945" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Покрай компр...

Радев отговори на Борисов: Моят дрон е толкова добър, че отваря чекмеджета и ги тъпче с пачки евра (видео)

18 Юни 2020
0 15274

„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра. В момента има един нелеп сценарий – да се отклони вниманието от най-големия въпрос – дали тези снимки са някаква манипулация и дали записът е монтаж“. Това каза Румен Радев по повод твърденията на премиера Бойко Борисов, че държавният глава го следи с дрон.

Днес държавният глава беше на посещение в Перник.

„Брифингът вчера беше опит да се търси геополитическа индулгенция за скандал навън, а скандалът на наша територия да се превръща в някаква забава“, заяви още той.

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)

Радев добави: „Не мога да тълкувам всичко, изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него, моята фантазия има някакъв предел. Управлявал съм дрон, но няма нищо общо с това, което говори Борисов“.

Радев отговори на Борисов: Моят дрон е толкова добър, че отваря чекмеджета и ги тъпче с пачки евра (видео)

Според него е крайно недостойно да се лепят петна по Националната служба за охрана.

“Хората там не го заслужават, защото са професионалисти с висок морал. Специално екипите, които охраняват премиера и президента, са готвени да ги защитават, а не да ги дискредитират и да им правят постановки“, каза още държавният глава.

„От всички снимки една е най-смущаваща и тревожна за мен – тази със спящия г-н Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава някакъв риск за живота на министър-председателя“, посочи още Румен Радев.

Той съобщи, че вече е в ход служебна проверка, която да установи всички факти и обстоятелства.

Борисов за “аудиото с премиера”: Няма лоша реклама, това ме прави по-силен (видео)

Според Радев трябва да има независима експертиза за достоверността на аудиозаписа, на който се твърди, че се чува Бойко Борисов, както и на снимките. „От това зависи бъдещето ни като правова държава и международния ни авторитет“, допълни той.

Радев отговори на Борисов: Моят дрон е толкова добър, че отваря чекмеджета и ги тъпче с пачки евра (видео)

По думите му предсрочните избори и служебното правителство не ги определя той. „Никога не съм изразявал желание за служебно правителство”, заяви още президентът Радев.

И допълни: „В момента най-важното е възстановяване на доверието в обществото. Това е възможно само чрез истината. От това зависи бъдещето ни като правова държава, но основна роля тук има прокуратурата за разследването на изтеглите аудиозапис и снимки”.

На въпрос част ли е от сценарий за дестабилизация на правителството, държавният глава отговори така: “Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-глямата заплаха за правителството е самият Борисов”.

Не целял и служебен кабинет. “Аз съм готов да изпълнявам своите задължения, но предсрочни избори и правителство не ги определям аз”, категоричен бе Румен Радев.

„Никога не съм изразявал желание за служебно правителство”, каза още той.

Видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции