<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ремонтираха ...

Радев сред протестиращите: Властта не чува хората и говори за ремонт на кабинета (видео)

23 Юли 2020
0 8382

Румен Радев излезе при протестиращите в 15-я ден на антиправителствените протести.

„15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения”, заяви държавният глава.

“Властта е глуха и не чува хората, а говори за ремонт на кабинета. Оставката на цялото правителство и на главния прокурор са първата и задължителна стъпка към честни избори и връщане на България по демократичния път“, посочи той.

Радев добави: „Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие, без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията”.

Според него протестите са началото на края на порочния модел, който „ни закотви на дъното на Европа”.

Държавният глава каза също: „Нужен ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората. Нужно е да отворим пътя за Конституционна реформа, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да осигурят условия за труд и доходи, и които да върнат нашите братя от чужбина”.

„На много плакати видях думата „заедно“, но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България. Пожелавам Ви успех и непримиримост! Мутри – вън! Да живее България!“, завърши Радев.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Σβετλα Κουτσιλη

    25 Юли 2020

    Това е Радев.....истински и човек от народа.....горда съм,че ми е съгражданин и достоен за поста,който заема.

Реакции