Следва: КПКОНПИ иска ...

Разбра се кой е мандатоносителят на партията на Божков за изборите (видео)

23 Февруари 2021
6 4532

Кой е мандатоносителят на Васил Божков и партията му “Българско лято”? – отговорът на този въпрос дойде от записана пресконференция с участието на Борил Соколов и Георги Георгиев.

От нея стана ясно, че регистрираната за парламентарните избори на 4 април партия “Българско национално обединение – БНО”, чийто председател е Георгиев, предоставя 100% от листите си на платформата на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков “Българско лято”.

Васил Божков: Намерих мандатоносител, “Българско лято” ще участва в изборите

Формацията на Божков не можа да се регистрира за самостоятелно участие на изборите, тъй като прокуратурата оспорва решението на Софийския градски съд да регистрира платформата като политическа партия, заради което срокът изтече. Заради това първоначално бизнесменът предложи общи листи на Слави Трифонов, но той му отказа.

Слави отказа предложението на Божков за коалиция помежду им за изборите

В 3-минутното видео председателят на “Българско лято” Борил Соколов и председателят на “Българско национално обединение – БНО” Георги Георгиев обявиха, че:

“На бюлетината ще пише БНО, но да се чете “Българско лято”. Според Соколов БНО е една от партиите, които са се свързали с “Българско лято”. Георги Георгиев обяви, че припознава заявката на Васил Божков за промяна на политическия модел.

Партията “Българско национално обединение – БНО” не е известна за широката публика. Тя е регистрирана в съда през 2013 г., а неин председател е Георги Венелинов Георгиев, познат като Готи. През 2016 г. е издигнала кандидатпрезидентска двойка – икономистът Румен Гълъбинов и адв. Веска Волева.

На изборите за евродепутати през 2019 г. водач на листата на БНО е задържаната тогава съпруга на бизнесмена Николай Банев – Евгения Банева.

Апелативният спецсъд отказа да пусне Евгения Банева вкъщи

Лидерът Георги Георгиев е по-популярен с артистичния си псевдоним Готи. Самият той беше кандидат за кмет на София през 2019 г. Един от агитационните му материали бе снимка или колаж на самия него, гол и държащ тиква пред слабините си. А призивът му бе софиянци да си направят “тиквеник от тиквата”. В т.нар. “Националистически манифест на БНО” се говореше как България не трябва да е  роб „на световната банда Гейтс – Рокфелер – Ротшилд – Сорос“. Сайтът на БНО обаче вече препраща към този на “Българско лято”.

Източник: Дневник

Видео: FB/Васил Божков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции