<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Леко покачва...

Развален фризер принуди болница в Сиатъл спешно да ваксинира 1600 души срещу Covid-19 (видео)

31 Януари 2021
0 299

Болница в Сиатъл, щата Вашингтон, ваксинира по спешност 1600 души, след като фризерът, в който се съхраняват ваксините на „Moderna“ се развали, пише The Independent.

Kампания се наложила след като хладилник в болница „Кайзер Перманенте“ в града се развалил, а ваксините трябвало да се поставят в следващите 12 часа или да бъдат изхвърлени.

От болницата бързо организирали спешна пресконференция в 23 ч. местно време. На нея лекарите обявили, че „жители на Сиатъл имат редкия шанс да получат ваксина срещу новия коронавирус, ако дойдат в болницата веднага“. „Трябва да поставим тези 1600 дози в ръцете на хората в следващите 12 часа“, заявил директорът на болница „Кайзер“ Сюзън Мълейни по време на пресконференцията.

Буквално за минути пред два посочени медицински центъра се извили големи опашки от желаещи. Кадри от местните медии показват едновременната ваксинация на хора в болницата и в сградата на Университета на щата Вашингтон.

И “Moderna” ще забави доставките на ваксини извън САЩ

Световните агенции разпространиха снимки, на които се виждат опашки от хора през нощта. Някои от желаещите са отишли толкова бързо на място, че носят халати за баня вместо връхни дрехи или са завити с одеяла.

От болницата в Сиатъл обясняват, че се опитали да дават предимство на по-възрастните хора и било „изключително трогателно“ да видят възрастни хора в инвалидни колички, които откликнали на молбата за помощ от страна на болницата.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции