<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67946" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абитуриент о...

Разгонени маймуни тормозят жителите на тайландски град (видео и снимки)

01 Юли 2020
0 1046

Хиляди разгонени маймуни вилняха из улиците на тайландския град Лопбури като преследваха хората и крадяха вещи и храна от тях, пише DailyMail.

Огромното стадо от 6000 макака първоначално било толерирано от местните власти, тъй като животните привличали и забавлявали посетителите на града, но след налагането на карантината заради коронавируса, нещата се променили. Секването на чуждестранните туристи предизвикало хаос и безредици в града със само 4-5 пъти повече жители, отколкото са маймуните.

Хората, подгонени от пакостливите животни, се опитвали да ги отпратят с остатъци от храна, но сладките десертчета само още повече сгорещили разгонените макаци и те дори започнали по-бързо да множат популацията си.

В крайна сметка властите започнали да им оставят големи количества пъпеши и сладка царевица, за да ги накарат да се кротнат.

Цели зони в центъра на града станали недостъпни за хората, превръщайки се в нещо като щабове и лагери на макаците.

Маймуни откраднаха положителни проби за коронавирус след като нападнаха лаборант (видео)

Ситуацията постепенно излязла съвсем от контрол. Маймуните ставали все по-дръзки и напълно загубили чувството си за страх от човеците.

Все по-често хората в града започнали да се чувстват като заложници “ние стоим вътре и се боим да излезем от къщите си, а те са превзели улиците и ни тормозят като някакви разбойници”, споделят жители на Лопбури.

Пияни и агресивни маймуни нападат туристи в Тайланд (видео и снимки)

Епидемията с коронавируса и предприетите с това мерки, довели до решението маймуните да бъдат поетапно стерилизирани. Но дори и тази кампания криела много трудности, тъй като за последните две-три години, броят на макаците се удвоил.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции