<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89270" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 200 нови милио...

Раздават пари, бургери, таблети и участваш в лотария за 1 млн. долара, ако си ваксиниран

16 Май 2021
0 820

Властите по света стават все по-изобретателни в опитите си да мотивират повече хора да се ваксинират срещу коронавируса и така да се пресече неговото разпространение. Испанският ежедневник “Tu Otro Diario” представя някои от най-любопитните хрумки, информацията цитира Dnes.bg:

Сладолед в студена Русия

В Русия над 9,4 милиона души вече са напълно ваксинирани, но с напредването на кампанията смятат, че най-добрият начин да насърчат населението си да се ваксинира е да получат безплатен сладолед след манипулацията.

САЩ, царе на офертите за ваксинация

Няколко щата водят инициативи, които обикалят по света. Ню Йорк непрекъснато създава нови мерки за насърчаване на ваксинацията, като предлага безплатни хамбургери и пържени картофи на ваксинирани граждани. Единственото необходимо е да представите картата, която потвърждава, че сте получили дозите. Ползват се и отстъпки за посещение на зоопарк или пътуване с метро.

За мнозина ваксинирането е повод за празнуване, затова и американската верига “Krispy Kreme Donuts” раздава безплатни понички на ваксинираните. Друг начин за насърчаване е чрез раздаването на безплатни билети за спортни събития.

От всички предложения златния медал държи щата Охайо. Там ще се изтегли лотария за един милион долара на седмица сред хората, които се ваксинират. Тегленето ще се провежда в продължение на четири седмици и ще има само петима победители. Сред изискванията е да са пълнолетни, да живеят в Охайо и да са получили поне първата доза.

Безплатна пица в Израел

Израел е една от страните, която убедително води в плана за ваксинация. Сред мерките за нейното насърчаване са възможността да се получи безплатно приготвена храна на всеки и дори някои барове раздават пици и бира. В град Йерусалим се разиграват таблети сред млади хора, които заведат родителите си или друг възрастен над 50 години, за да се ваксинират.

Пари в Сърбия

В Сърбия пък обещаха по 25 евро за сложена първа или втора доза ваксина до 31 май за всички над 16 години. Парите ще се изплащат след 1 юни, обяви президентът Александър Вучич.

Източник: Dnes.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции