<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82551" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха л...

Размаха ли Валери Симеонов среден пръст на протестиращите ресторантьори? (видео и снимка)

27 Януари 2021
0 10272

Коалиционният партньор в управлението Валери Симеонов реши да удостои с вниманието си стотиците ресторантьори, протестиращи под прозорците на Министерския съвет и парламента. Видео, разпространявано в социалните мрежи, показва как Симеонов отваря прозорец на четвъртия етаж на сградата на НС, вдига ръка и… размахва пръст към недоволните.

Далечното разстояние не дава възможност да се каже със сигурност дали лидерът на НФСБ показва среден пръст или отправя друг жест към тълпата под него.

Пред Mediapool обаче самият Симеонов потвърди, че е вдигнал пръст към част от протестиращите, но не среден пръст, а показалецът си. Целял с жеста да попита част от събралите се на площада хора “къде им е разсъдъкът”. Той подчерта, че е един от политиците най-много подкрепящ бранша.

“Долу имаше протест, основно ресторантьори, собственици на барове, които никой друг политик не е поддържал толкова, колкото аз. Но в края, откъм президентството, имаше една група, която правеше неприлични жестове към прозореца. Показах към тях с показалец, главичка, мозък, за да ги питам къде им е акълът”, коментира Симеонов.

Протестиращите ресторантьори искат заведенията им да бъдат отворени от 1 февруари, а не от 1 март при 50% капацитет, както предвижда заповедта на здравния министър Костадин Ангелов.

Преди дни Валери Симеонов по-скоро подкрепи бранша и призова ресторантите и заведенията да отворят на 4 февруари.

Той каза, че връщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училище е много по-рисково от отварянето на кафенетата и обектите за хранене.

В училище децата поддържат по-близки отношения, докато в заведенията се спазва дистанция, посочи тогава Валери Симеонов.

Иначе размахването на пръст не е нещо ново за патриотичната коалиция. Преди време вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов си позволи да използва вулгарния жест в телевизионен ефир. Кадри от случката можете да видите тук:

Каракачанов размаха среден пръст в телевизионен ефир (видео)

През октомври 2019 година той размаха среден пръст, докато гостуваше в предаване по “Канал 3”. 

""

А наскоро се появи видео, показващо как евродепутатът Ангел Джамбазки полива демонстранти с маркуч и хвърля по тях пиратки от прозорец на последния етаж на сградата. Припомнете си го тук:

Ангел Джамбазки замеря с пиратки и полива с маркуч протестиращи пред сградата на ВМРО (видео)

Това се случи през ноември 2020 година на протест пред централата на ВМРО.

Видео: Traffic news

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции