<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70812" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Извънреден б...

Разрушаването на палатковите лагери е решено от управляващите, а не от МВР, твърди Валери Симеонов (видео)

07 Август 2020
0 5965

Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов заяви пред Нова тв, че коалиционният съвет подробно е обсъждал въпроса с блокираните кръстовища в столицата и други градове преди акцията на МВР рано тази сутрин.

“Ако недовоството беше започнало да става все по-организирано, нали се сещате, че нещата могат да отидат към малка гражданска война”, подчерта Симеонов.

Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

От думите на лидера на “Патриотите” става ясно, че решението за разрушаването на палатковите лагери на кръстовищата е взето от управляващите, а не от МВР. Във връзка с това Симеонов изтъкна, че той като “вестоносец на лоши новини” е събрал агресията на протестиращите за решението, което е обсъждано от коалицията повече от четири часа.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично на това нарушение”, добави той.

Полиция и жандармерия нахлу в палатковите лагери, разчистени са всички блокирани кръстовища (видео)

Запитан дали конфронтацията с протестиращите не е излишна и не настройва ли допълнително хората срещу управлението и водената от Симеонов партия, той отговори:

„Ние сме избрани, ГЕРБ и Обединени патриоти, с над 1,5 милиона гласа на редовни избори, признати от всички. Ще има избори, но това ще стане факт след 6 месеца. Възможни са размествания и това е естествено и нормално в една демократична държава. В това няма драма. Не виждам защо държавата трябва да се вкарва в сериозни разходи. Не забелязвам и сериозни искания от страна на протестиращите. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред.“

Снимки: БулФото

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции