Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Разрушават къщата в "Лозенец", открадната от имотната мафия (снимки)
Разрушават къщата в "Лозенец", открадната от имотната мафия (снимки)
05-15-19
добавено
4984
прегледа

В ход е разрушаването на къщата на брата и сестрата Кръстьo и Антоанета Попови, които сигнализираха, че имотна мафия е откраднала дома им в столичния ж.к. "Лозенец", съобщава Offnews.

 

 

ИМОТНАТА МАФИЯ С НОВА ИЗМАМА: ПРЕДСТАВЯТ СЕ ЗА ОБЩИНАРИ И СКАНИРАТ ПОДПИСИ С ТАБЛЕТ

 

 

 

 

"Тази сутрин съседи ни се обадиха и казаха, че има хора в нашия двор. Когато дойдохме, заварихме трите врати разбити, разказва Антоанета. Сред разхвърляни вещи, дрехи и най-много книги, стоят Антоанета и Кръстьо и се колебаят какво да вземат и какво да оставят на багерите. "Гоблените ни, единствените ценни вещи в къщата, липсваха", добавя тя. Щом виждат какво се случва, двамата звънят на полиция. Резултатът от полицейското посещение е, че им разпореждат да си съберат багажа до вечерта. 

 

 

 

 

Двамата изгубили двуетажната си тухлена къща с двор на ул. "Кръстьо Сарафов" №28 след няколкогодишна съдебна битка. Водили са я, за да запазят имота си, за който твърдят, че никога не са продавали.

 

 

 

 

Преди години ги посетили мъж и жена, които се представили за служители на общината. Обяснили, че извършват актуализация на имотите и поискали съсобствениците да се подпишат върху скици, за да удостоверят, че данните отговарят на истината. Подписите им - според частна експертиза те сканирани чрез таблет, скрит в папките под подписаната хартия - се оказали върху предварителен договор за продажба. "Купувачите" твърдели, че са платили 180 000 лева, предадени в "жълт плик".

 

 

 

 

Потърпевшите оспорили в съда, загубили на първа, спечелили на втора инстанция, но загубили на третата и окончателна, пред Върховния касационен съд.

 

 

КАК ИМОТНАТА МАФИЯ КРАДЕ ИМОТИ С ФАЛШИВИ ЗАВЕЩАНИЯ

 

 

Двамата предприели нов ход - завели са дело с искане за обявяване на предварителния договор за недействителен. Заседание по него е насрочено за октомври. Дотогава обаче наследствената им къща вероятно ще е само помен, а на нейно място ще се извисява жилищна кооперация. Поне такива са намеренията на новата собственичка, на която имотът е препродаден - Габриела Герасимова. Тя казва, че иска къщата да бъде съборена до вечерта.

 

 

ФАЛШИВО ЗАВЕЩАНИЕ ВЪВЛЕЧЕ СТОЛИЧЕН НОТАРИУС В СХЕМА НА ИМОТНАТА МАФИЯ

 

 

Дамата твърди, че не се притеснява от новото дело - имала влязло в сила съдебно решение от 2018 г. Отказва да каже за колко пари е купила имота , тъй като това било лична информация. Уточнява, че го е купила през март 2019 г. от физическо лице и че планира на мястото на къщата планира да вдигне жилищна сграда, още не била решила на колко етажа.

 

 

"Чакаме да се изнесат", казва Габриела Герасимова, докато тя и мъж наблюдават работниците. "Голям жест е, че пускам хора в моя имот да вземат каквото решат" - допълва новата собственичка на имота.

 

 

На въпрос защо Кръстьo и Антоанета Попови не са били известени, че започва събаряне, за да могат да приберат вещите си, Герасимова отговаря: "Това е моят дом. Това е все едно да си купите кола и да искате разрешение от някого да ви позволи да влезете в нея". 

 

 

УЧАСТНИК ОТ ИМОТНАТА МАФИЯ СЕ ПРАВИ, ЧЕ ПРИПАДА ПРЕД КАМЕРАТА НИ, А СЪПРУГАТА МУ НАПАДА ЕКИПА

 

 

Двамата потърпевши са решени да продължат да се борят. Дотогава са наели стаичка в района, за да имат покрив над главите си.

 

 

Източник: Offnews