Следва: Борисов се съ...

Разследване: БФС плащал за подготовка на юноши в хотели на шефовете си (видео)

21 Ноември 2019
24 826

Българският футболен съюз (БФС) е плащал за подготовка на деца и юноши в хотели на шефовете си, пише Медиапул, цитирайки разследване на бТВ.

 

Средствата, в размер на над 2 млн. лв., са от държавния бюджет. Те са отпуснати през 2016 г. и 2017 г., като над 1,5 млн. лв. от тях са изхарчени за лагери за подготвки на младите футболисти.

 

А в поне два случая юношите са нощували в хотели, собственост на шефове на футболния съюз или техни близки.

 

В единия случай става дума за хотел "Спорт Палас" в Сливен, собственост на съпругата на първия вицепрезидент Йордан Лечков. Юношите са нощували и хотела на друг вицепрезидент на БФС – Атанас Фурнаджиев. Това е "Белведере Холидей Клуб" в Банско. В същия период базата на БФС в Бояна е функционирала, но, незнайно защо, не е ползвана.

 

БОБИ МИХАЙЛОВ: ГЕНЕЗИСЪТ НА ЕДНА ОСТАВКА (ВИДЕО)

 

Лечков каза, че в това няма нищо неморално и обясни, че съюзът е избрал най-добрите места за подготовка. Той не можа да си спомни дали футболисти са нощували в хотела на съпругата му, когато не е бил вицепрезидент на БФС. Според зам.-изпълнителния директор на съюза Антон Попов хотелите са избрани от комисия, в която той не е участвал.

 

По-рано бТВ съобщи и за купуване на екипи с пари, отпуснати от държавата. Първо те са закупени от афганистанска фирма, чийто адрес е в размирен район на страната. Впоследствие изпълнителят е сменен, но жената, подписала договора с БФС, твърди, че няма такъв.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции