<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пукнатините ...

РАЗСЛЕДВАНЕ С ПРОДЪЛЖЕНИЕ: Как финансовата пирамида убеждава жертвите си (2 ЧАСТ)

19 Февруари 2021
0 19731

Скъпи приятели, наскоро ви показахме нова порция подлъгани от финансова пирамида. Имената на фирмите са нови – „Финанс Инженеринг“, „Гранд Рисърч“ и „Фин Инженеринг“, но схемата и лицата, стоящи зад нея са старите ни познайници от „Глобал Маркетс“.

Гледайте 1-ва част на разследването:
ЗАРАДИ БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА: Финансова пирамида продължава да завлича хора с огромни суми (РЕПОРТАЖ)

Обърналите се към нас посетиха офиса на финансовите брокери и чуха нова порция празни обещания да им бъдат преведени пари, както и интересни обяснения за лиценза на компаниите. Справка показва, че нито една от фирмите не притежава лиценз нито от Комисията за финансов надзор, нито от Българската народна банка.

Докато изчакваше пред офиса, един от засегнатите се натъкна на Йордан Моллов – едно от лицата в схемата. Той вече е доктор в Стопанската академия в Свищов и вещо лице в Софийския градски съд. Явно обаче продължава с бизнес начинанията.

Още един интересен момент от срещите на засегнатите е че един от брокерите през 2018 година се е представил като измамен от „Глобал Маркетс“ – вероятно изпратен умишлено от своите работодатели. Сега той е в главната роля на поредните празни обещания за изплащане на печалби от инвестициите.

Десетки измамени от фирма “Глобал Маркетс” разказаха историите си пред “Господари на ефира”

Съвсем скоро ще видите и срещата на репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт със служители на поредната фирма от схемата, а дотогава ни сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви подобни злоупотреби и измами. За разлика от Прокуратурата, ние не си затваряме очите.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Mahaha

    19 Февруари 2021

    Никой няма да ти даде това, което мога да ти обещая. До като има балъци ще има и тарикати ;] и петролни магнати .

Реакции