<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78893" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прикрива ли о...

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство (видео)

30 Ноември 2020
0 3466

Прокуратурата в Аржентина разследва лекуващия лекар на Диего Марадона за непредумишлено убийство на футболната лекенда, пише bTV, цитирайки световните агенции.

Домът и частната клиника на Леополдо Луке са претърсвани от полицията в Буенос Айрес в опит за установяване дали е допусната небрежност при лечението на Марадона, след напускането на болницата. 60-годишният Марадона почина от инфаркт в дома си, където се възстановяваше след мозъчна операция.

Властите очакват резултатите от токсикологичните изследвания на Марадона. Междувременно тримата прокурори, работещи по случая, са поискали медицинските досиета, както и записите на охранителните камери от дома на великия футболист.

Разследването започна заради съмненията на дъщерите на Дон Диего – Далма, Джанина и Джана, че баща им не е получавал възможно най-доброто лечение. Адвокат Матиас Морла призова за проверка защо първата линейка, пристигнала в Тигре, е била на място половин час след сигнала.

На извънредна пресконференция, д-р Леополдо Луке не скри емоциите си и заяви: “За какво съм отговорен ли? – Че го обичах и се грижех за него. Че удължих живота му. Че направих неговия живот по-добър. Трябваше, но не искаше да отиде в рехабилитационен център. Аз се грижех за него. Гордея се с всичко, което направих. Нямам какво да крия, на разположение съм на правосъдието.”

“Неврохирург съм и според мен постоянно трябваше да има линейка пред дома му. Психиатърът също го беше препоръчал. Не знам защо не е имало такава. Диего бе тъжен и искаше да остане сам, но не защото не обичаше близките си. Той беше смел”, каза още Луке.

Сблъсъци между фенове и полиция на поклонението пред Марадона в Буенос Айрес (видео и снимки)

Смъртта на Марадона разтърси всички, обичащи футбола. Дон Диего е със статут на божество в Аржентина. Той е човекът, помогнал на националния тим на страната да спечели световна титла през 1986 г., не и без помощта на Божията ръка.

Почина футболната легенда Диего Марадона

В своята витрина има още две шампионски титли (1987 и 1990 г.) и Купа на УЕФА с италианския “Наполи” (1989 г.), както и Купа на Краля с “Барселона” (1983 г.).

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции