<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видео показа ...

Разследват насилието над дете със специални образователни нужди в Бургас (видео)

03 Август 2021
0 3581

Областната прокуратура в Бургас разследва случая с психическия тормоз на учител над дете със специфични образователни потребности (СОП) от Бургас, предава NOVA.

Клип с част от репликите на педагог към ученичка в Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас (ЦСОП-Бургас) се появи по сигнал на анонимен източник вчера, а сайтът Майко Мила го разпространи.

Видео показа учителски тормоз над дете със специални потребности в Бургас

„Не мога да кажа точно кога е снимано видеото. Предполагам, че е отпреди 3-4 години, тъй като една от колежките, която се вижда на кадрите, вече е пенсионирана. Тогава последно е работила с това дете. Другата колежка е наш служител, но в момента е в отпуск. Третият човек, който е снимал, не знаем кой е. Надявам се някой да ни каже”, заяви директорът на Центъра Диана Костова.

Разследват насилието над дете със специални образователни нужди в Бургас (видео)

Тя уверява, че до момента не е получавал сигнали за подобно отношение с децата – нито от родители, нито от колегите си.

„Нямаме сигнали от родители. Всичко в училище до този момент, до който вчера беше пуснат клипът, вървеше много добре. Децата идват със желание на училище”, заяви Кремена Петрова – преподавател ЦСОП-Бургас.

Разследват насилието над дете със специални образователни нужди в Бургас (видео)

В Центъра се грижат за над 90 деца. От скоро обаче имало напрежение в екипа от с един от колегите им. „Въпросното лице през последната година твърдеше, че има записи, за които аз й казах, че трябва да ги предостави. Отговорът й беше: „Ако аз ги покажа, ще стане грозно”. И аз й казах – то вече е грозно, ако се е случило и ти ги имаш”, заяви Костова.

„Всички ние приемаме, че това е недопустимо да се случва”, категорична бе тя. И увери, че замесените ще понесат своята отговорност и ще получат наказание.

Затова в края на май е била уведомена Общината, чийто служител е въпросният служител и отдел „Закрила на детето”. По случая вече работи и прокуратурата в Бургас, която се самосезира. „Разпредено е да бъде извършена проверка от служителите на ОД на МВР-Бургас и от Районния инспекторат по образование – град Бургас”, заяви Зорница Щърбева – Районна прокуратура- Бургас.

Прокуратурата трябва да установи кога е заснето видеото и от кого. Вчера учител на екипа на Центъра за работа с деца е опитал да се свърже с родителите на детето от клипа, но безуспешно. Другият участник в клипа ще бъде санкциониран.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции