<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81655" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Пътят на плъ...

Разследват руски цирк заради дресура на маймуна и кози, облечени като нацисти (видео)

14 Януари 2021
0 541

Властите в Русия предприеха разследване, след като цирк използва в програмата си маймунка и кози, облечени в дрехи с нацистки символи, пише LadBible.

Шоуто показва маймунка, облечена в пълна военна униформа на нацистки войник и чифт кози, декорирани с флагове, изобразяващи свастиката на Третия райх. Тези символи са официално забранени от руската държава, но през миналата година президентът Путин разреши използването им при условие, че биват показвани в негативен контекст.

Проблемното шоу е част от програмата на държавния цирк на Удмуртия, чийто спектакъл се показва в столицата на републиката Ижевск и е упълномощена от Руската православна църква. Снимки, публикувани в медиите предизвикаха широк отзвук на негодувание, заради употребата на нацистките символи. В отговор на обвиненията от църквата са пояснили, че шоуто репрезентира победата на съветската армия над Хитлер.

“Спектакълът показва дресьори, облечени в съветски военни униформи да развеждат по арената животни, носещи одежди с нацистки символи не само като образ на победата над фашизма”, заявяват свещенослужителите и добавят, че цирковият спектакъл демонстрира заклеймяването на идеите на Нацистка Германия по света.

Трябва да сте наясно, че отличителна черта на цирковото изкуство е забавлението и няма нищо изненадващо във факта, че използваните в него изображения имат ироничен и понякога дори гротесков характер.

Представлението изобразява повратната точка в защитата на Москва от нацистите през Втората световна война от януари 1942 г., твърдят местните медии.

Град Ижевск. Снимка: Уикипедия/ Alexander Ermolaev

Удмуртия е субект в състава на Руската Федерация и е част от Приволжкия федерален окръг и Уралския икономически район на Руската Федерация. Столица на републиката е град Ижевск с население над 643 000 души. В града се произвеждат автоматите “Калашников”.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции