<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34380" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Разследват смъртта на 18-месечно бебе в Габрово

17 Януари 2019
0 9385

Дете на година и половина е починало в Габрово. Момиченцето е било оставено от родителите при семейство на познати. Трупът е откаран в болницата за аутопсия. Изясняват се обстоятелствата около трагичния случай.

 
По случая няма задържани. Майката на починалото бебе има още две деца – едното отглеждано от баща си, а другото от нейната майка. Семейството е познато на службата за закрила на детето в Габрово.

 
Сигналът за инцидента бил подаден в сряда вечерта. Говорителят на Окръжна прокуратура Габрово Людмила Рачева заяви, че за момента не може да даде информация за причините, довели до смъртта на детето: "Причините се изясняват.

Детето е починало в дома на приятелското семейство, на което е било оставено. Докато не видим резултата от експертизата – какви наранявания е установила, от какво са причинени, дали има изгаряния, дали има задушаване или нещо друго, няма какво да коментираме".

 
Д-р Янко Колев, началник Отделение "Съдебна медицинска експертиза" в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово, опроверга твърдение от по-рано, че бебето е починало в болницата.
 

По думите му, то е докарано за аутопсия: "Става дума за дете, намерено мъртво в жилище. Тъй като по случая се налага извършване на експертиза, тялото е докарано в болницата, където е извършена аутопсия и съдебномедицинска експертиза. Случаят не е приключен, все има още доста работа по него. Разследващите органи ще информират, доколкото е уместно, обществото за това".

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции