Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Разтревожени потребители споделят, че новият Samsung Galaxy Fold се чупи само след ден употреба (видео)
Разтревожени потребители споделят, че новият Samsung Galaxy Fold се чупи само след ден употреба (видео)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
04-18-19
добавено
73227
прегледа

Всички се притесняваме от това да не надраскаме дисплеите на скъпите си смартфони, но счупването на екрана на телефон струващ 2000 долара, само един ден след употреба, звучи доста неприятно.

 

Това споделят мнозина от потребителите, които са закупили първите бройки на сгъваемия Galaxy Fold.

 

Те твърдят, че дисплеят нa новите смартфони спира да работи, без те да са изпускани или наранявани по никакъв начин.

 

Оказва се, че огромният 7.3-инчов сгъваем екран има специален полимерен слой, който е важен за работата на дисплея.

 

 

Според потребителите, този защитен слой се отлепя от само себе си, но някои от собствениците на новия сгъваем смартфон сами са отлепили протектора, без да знаят, че така могат да повредят екрана.

 


 

Също така има и случаи, в които дисплеят спира да работи, дори и когато защитният слой не е отлепян.

 

 

Samsung реагира едва ден след шокиращите новини и заяви, че внимателно ще разгледа случаите и ще предприеме мерки за разрешаване на проблема. 

 

Междувременно, производителят също така предупреди, че защитният слой е част от дизайна на дисплея на Galaxy Fold и потребителите не бива да го премахват, тъй като рискуват да повредят екраните на устройствата си.

 

Много потребители също се оплакаха, че в средата на екрана, където той трябва да се сгъва, се появява изпъкнала гънка. В някои случаи тя се появява само ден след използване на устройството по предназначение и може сериозно да увреди функцията на дисплея, като при много от тях точно тя е виновна за счупването му.

 

 

Това далеч не е приемливо за смартфон, който се продава на такава цена, но да не забравяме все пак, че Galaxy Fold и сгъваемите дисплеи тепърва ще започват да се развиват и подобряват, затова всички потребители трябва да ги пазят и да се отнасят с повече внимание към тях от обикновеното.

 

Можем само да гадаем дали тези дефекти са в следствие на грешка в дизайна или хардуерни проблеми, но това ще стане ясно, когато Samsung открие причините за тях и направи официално изявление.

 

Източник: The Verge