<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79983" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Болница задъ...

Разходи за милиони, години чакане и ремонт без край (РЕПОРТАЖ)

14 Декември 2020
0 3228

Скъпи приятели, от 2017 година насам тече ремонт на втория по големина парк в София – Западен парк. Въпреки срока на завършване от 1 година, той продължава да прилича повече на строителна площадка, отколкото на място за отдих  и разходка. Това, което привлече вниманието ни към него отново е фактът, че Столичният общински съвет гласува нов заем в размер на 3,5 милиона лева за завършването му, въпреки до момента платените неустойки и глоби и вложените над 10 милиона лева в него.

Общинските съветници Иво Божков и Николай Николов представиха в разговор с репортера ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт причините за проточването на ремонта, както и личните им мотиви да не одобряват тегленето на заем. По думите им освен че ремонтът е видимо некачествен, оправданията за незавършването му в срок са неистинни. Иво Божков посочва и пример – лошите метеорологични условия са били причина за отсрочка, но негово проучване показва, че всъщност времето е позволявавало работа по мащабния проект.

Общинските съветници призоваха да се създаде черен списък с фирми като „Галчев Инженеринг“, чиито ремонти са некачествени и извън срок. Проучването ни на фирмата показа, че тя е сред фаворитите при конкурси за печелене на обществени поръчки в София, Перник и региона въпреки скандалите около ремонтите, които извършва.

Ние ще се обърнем към Столична община с въпрос кога най-после Западен парк ще бъде готов и за чия сметка ще бъде ремонтът му, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Daniel Iliev

    15 Декември 2020

    На какъв език трябва да ви се обясни , че огромната част от парка от към Люлин не е пипната !!!!!! Не ,че такова , ама на тея в св,,Троица'' си им направиха и отделно друг парк . А на квартал с 200000 души население МОЖЕШЕ ПОНЕ МАЛКО ЛАМПИ , КОФИ ЗА БОКЛУК , 2-3 ЧЕШМИ И МАЛКО КАТЕРУШКИ ДА НАПРАВАТ . И пак ше си лапнат парата , ама не и не !!!

Покажи всички Скрий

Реакции