<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85232" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 78 години по-к...

Ранено бездомно куче самó отиде да потърси помощ във ветеринарен кабинет (видео)

11 Март 2021
0 1144

Ранено и болно бездомно куче самó потърси помощ във ветеринарна клиника в Бразилия, пише The Dodo.

Ветеринарният лекар Дайс Ферейра тъкмо приключвала с друг клиент в кабинета си, когато с колегите ѝ забелязали кучето с накуцваща лапа да се върти около входната врата. Те останали удивени от интуицията на уличното куче, което самó намерило пътя към спасението си. А от поведението му било видно, че животното бързо преодоляло страха си и се доверило на хората.

Ранено бездомно куче самó отиде да потърси помощ във ветеринарен кабинет (видео)

“Когато влезе през вратата, то повдигна напред ранената си лапа, сякаш за да каже “здравейте”, но и да ни посочи къде го боли”, разказва Ферейра.

Тя и колегите ѝ ветеринари не губили време за повторна покана и се заели с малкия четириног пациент. Оказало се, че раната не е опасна и че повече от всичко кучето се нуждаело от лечение на малък тумор и почистване от бълхи.

Ранено бездомно куче самó отиде да потърси помощ във ветеринарен кабинет (видео)

Случката бързо се разчула и в кабинета заваляли предложения за осиновяване. Оказало се, че със самотните и онеправдани дни на малкия уличен пес било свършено. Най-интересното е, че сякаш и самият той го съзнавал, дарявайки спасителите си с обаятелен и пълен с признателност поглед.

Благодарение на безпогрешната му интуиция и грижите, и добротата на хората, бъдещето на малкия страдалец изглежда вече по-светло отвсякога.

Куче спря движението с лай, за да минат деца по пешеходна пътека (видео и снимки)

“Толкова интелигентност в това младо куче е просто невероятна. Сигурна съм, че ще намери всичката любов, която заслужава”, допълва неговата спасителка.

Източник: The Dodo

Видео: YouTube

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции