Ранобуден турист засне абсурдна схема за резервиране на “безплатни” шезлонги на първа линия срещу заплащане (снимки)

07 Август 2020
0 54605

Ранобуден турист документира абсурдна схема за запазване на “безплатните” шезлонги по плажовете на родното ни Черноморие, пише Flagman.

Все по-често напоследък се оказва, че като се озовем на някой плаж на морето, където чадърите и шезлонгите са обявени за “безплатни” или са на символични цени, небрежно са захвърлени хавлии, които пазят най-атрактивните места за избрани туристи през целия ден. Сигнали за подобни нередности идват от Лозенец, Приморско, Нестинарка и Златни пясъци. 

Тази сутрин ранобуден турист е станал очевидец на изключително куриозна ситуация. Георги Владимиров е заснел кратко видео и снимки от Атлиман в Китен.

„Реших да стана една сутрин в 5:00 и да жертвам съня си само за да видя какво аджеба се случва на плажа. Та, гледката беше следната: Една дама дойде с голяма чанта, подобна на тези от Джъмбо, която бе пълна с кърпи и ги нахвърли върху шезлонгите на първа и втора линия. След това седна встрани и зачака. Малко по-късно госпожата започна да настанява „клиентите си“, а на последните снимки се вижда как им събира парите за услугата“, недоволства Владимиров.

64 лв. сметка за два чадъра и четири шезлонга на плаж в Слънчев бряг (снимка)

Припомнямае, че промени в Закона за здравето предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и  наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година.  При неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение – 100 хил. лв.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции