Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Рапърът Akon ще строи свой собствен град в Сенегал (снимки)
Рапърът Akon ще строи свой собствен град в Сенегал (снимки)
По света
01-14-20
добавено
816
прегледа

Рапърът, предприемач и всестранно амбициозен Akon най-накрая официално получи разрешение за създаването на свой собствен град.

 

Да, прочетохте правилно. Той ще създаде свой град в Сенегал.

 

Рап-изпълнителят, известен с хитовете като "Smack That" и "Lonely", се фокусира все по-малко върху музиката си напоследък и все повече върху идеята за Akon City.

 

Вчера вечерта той сподели снимка, на която държи документ, потвърждаващ, че му е дадено разрешение да започне строежа на новия град.

 

 

 

Както някои от вас може би знаят, 46-годишният певец от сенегалски произход също така е започнал и своя собствена криптовалута, наречена Акоin. Именно тази валута ще доминира в икономиката на новия Akon City.

 

„Току-що финализирах споразумението за AKON CITY в Сенегал. Очаквам с нетърпение да ви посрещна там в бъдеще", написа той, обявявайки новината.

 

Според неговия официален уебсайт, Акон е роден в Сенегал и отраснал там, след което се е преместил в Юниън Сити, Ню Джърси, на седемгодишна възраст.

 

Очевидно е обаче, че страната и Африка като цяло заема специално място в сърцето му.

 

Според източници, Akon City ще бъде построен върху парцел с площ от 2000 акра, подарен на номинирания за Грами музикант от сенегалския президент Маки Сол.

 

"Ако имате милиарди долари, седящи в банката, докато всички тези хора страдат, за мен това е лудост. Това е като просто да ги загубите" добави той в своята публикация.

 

Идеята му определено е благородна,  но тепърва ще видим как ще се развият нещата.

 

 

 

 

Mиналата седмица Akon подписа „меморандум за разбирателство“ с държавната туристическа компания на Сенегал - SAPCO.

 

Въпреки че условията на това споразумение все още не са ясни, изглежда, че той е готов да вложи парите си в подобряване на условията за живот в родината си.

 

„Отвъд статута му на певец, Акон е инвеститорът, който вярва в Африка“, каза говорител на Сенегалското министерство на туризма в изявление.

 

Градът ще бъде само на пет минути път с кола от международно летище и ще започне да се оформя след втората фаза на развитие след пет години.

 

 

 

 

„Това е 10-годишен градивен елемент, така че го правим поетапно. Започваме строителството през март, а вторият етап ще бъде 2025 г.", каза  Аkon в интервю относно проекта.

 

В същото интервю той разкритикува и милиардерите, които разполагат с паричните средства да помогнат на подобни проекти, но не го правят.

 

 

Източник: Ladbible