<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96887" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР е саботир...

Рашков: Извратеност и позор за МВР е полицай да снима пребито момиче от протеста (видео)

17 Август 2021
0 7030

“Това е позор за МВР. Говорим за извратеност. Вероятно тези снимки си ги слага в личния архив”. Това коментира в парламента служебният вътрешен министър Бойко Рашков в отговор на въпрос на Мая Манолова дали е регламентирано полицаи да снимат с телефоните си, както униформеният, който записва младо момиче със свлечени дрехи зад колоните на Министерския съвет.

“Вероятно е смятал тази млада жена за негова собственост. Няма правна рамка за това действие. Никой от проверяващите не е обърнал внимание на това действие. Това е нарушение на Конституцията. Никой не може да бъде сниман без негово съгласие”, категоричен бе Бойко Рашков.

Стопкадър: БНТ/Дневник

На въпрос дали е имало частни гардове на протестите, които да помагат на МВР, Рашков отговори, че това се проверява с негова заповед.

МВР е саботирало проверките за полицейско насилие на всяка крачка (видео)

“Още не мога да кажа това. Имаме данни, но още няма доказателства. Дали са от “Делта гард” или от ИПОН, не мога да кажа на този етап. Това ще установи проверката. На площада са били и едни младежи, които бяха в основата на напрежение на един форум на ГЕРБ, където пострада журналист”, посочи Рашков.

От ДПС заговориха за полицейски произвол, но не по време на протестите, а с действията на МВР срещу купуването на гласове и предупредителните протоколи, които са подписвани преди 11 юли тази година.

Източник: bTV

Видео: БНТ/Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции