Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Регионална медия рекетира Община?
Регионална медия рекетира Община?
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
01-14-16
добавено
22153
прегледа

Скъпи приятели, напоследък има прекалено много притеснителни практики по медиите. Последният пресен пример за това е от Враца. Кметът на града Калин Каменов излезе с тревожна констатация, че е заплашван и изнудван от местен медиен бос. Счетохме за наш дълг да отидем във Враца и да проверим за какво става дума.

 

Кметът потвърди и пред Господарите, че е изнудван, като показа есемеси и кореспонденция с местния журналист и собственк на информационен сайт - Даниел Бузов. Съветник на кмета също е получил интересни съобщения от г-н Бузов, които са с предупредителен тон за бъдещи публикации - те щели да бъдат отрицателни, защото Калин Каменов и Община Враца не плащат "данък спокойствие". Отделно общинска служителка пък се оплака, че е била пребита от Бузов. 

 

Отидохме и при Даниел Бузов. Той ни посрещна с усмивка и отрече обвиненията. Не отрече обаче, че регионалните медии взимат пари от общините, което пък според нас поставя под въпрос функциите на медиите.  

 

Вижте още:

 

ЗЛАТЕН СКУНКС ЗА БНТ 

 

КРЪВОЖАДНИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ

 

СЪЩЕСТВУВА ЛИ МОРАЛ И ЕТИКА В БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ?