<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75463" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рязко покачв...

Регистриран е първи смъртен случай след повторно заразяване с Covid-19

13 Октомври 2020
0 1279

Първи в света смъртен случай след повторно заразяване с коронавирус беше регистриран в Нидерландия, предаде холандската информационна агенция BNO News.

Починала е 89-годишна жена, която е имала странични заболявания и по-рано е била диагностицирана с рак.

През юли тя била приета в болница и ѝ бил направен тест за коронавирус, който показал положителен резултат. Пет дни по-късно била изписана, след като симптомите изчезнали.

В Китай ще тестват за коронавирус цялото 9-милионно население на град Циндао за пет дни

Два месеца по-късно жената отново постъпила в болница с висока температура и кашлица. Отново ѝ бил направен тест за коронавирус, който показал положителен резултат. На осмия ден състоянието ѝ се влошило, а след две седмици тя починала.

Генетическата последователност на вируса потвърждава становището, че в случая става дума за повторно заразяване, а не за дълго боледуване от един и същи вирус.

Изследванията върху повторното инфектиране са ограничени, заради огромното количество работа, които изискват. Хора със SARS-CoV-2 – вирусът, който причинява Covid-19, може да продължат да дават положителен тест няколко месеца, след като нямат симптоми. За да се получи верен резултат, лабораториите се нуждаят от проби и от двете инфекции, за да се потвърди дали генетичният материал на вируса е различен.

Има информация, че досега в света са регистрирани 23 случая на реинфектиране с вируса. Двайсет от пациентите са оздравели, а двама още се лекуват.

Източник: BNO News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции