<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огледалото, в...

Резолюцията на ЕП за България разбуни духовете в Народното събрание (видео)

09 Октомври 2020
0 495

В пленарната зала на българския парламент се разрази яростен спор между представители на различните групи по повод гласуваната вчера от Европейския парламент резолюция за България, предаде bTV.

„Европа с пръст показа кои са виновниците, това са от ГЕРБ и ОП. Хората не вярват в правосъдието трябва незабавно оставка на правителството и този парламент“, каза Драгомир Стойнев, депутат от БСП за България.

Тома Биков от парламентарната група на ГЕРБ реагира, че няма да приемат България да бъде черната овца на Европа, а някои партии използват случая.да прехвърлят вътрешни битки на европейската сцена.

“Вие имате подкрепа на загубилата Европа, ние имаме подкрепата на печелеща Европа. Вие имате подкрепата на няколко идеологически течения, които си отиват. Вие имате подкрепата на откъснали се хора от света на хайверна левица и на Радан Кънев“, заяви той от трибуната.

От Обединените патриоти пък изразиха притеснения, че в резолюцията влизат и теми, които нямат нищо общо с върховенството на закона като отхвърлянето на Истанбулска на конвенция, например.

„За нас Европа има бъдеще само като Европа на отечеството и нациите, всичко друго е насилие и подмяна не само на нашите ценности, а и на европейските“, коментира Александър Сиди, депутат от ОП.

Вижте целия текст на резолюцията за България и с гласовете на кои парламентарни групи беше приета (видео)

В резолюцията не се споменава никъде за македонско малцинство, както и за турски и майчин език, уточняват евродепутатите, участвали в дебатите.

Източник: bTV

Заглавна снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции