<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80089" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Турция панд...

Рекорд по смъртни случаи в Германия на прага на новите ограничения

16 Декември 2020
0 329

Здравните власти в Германия отчетоха в сряда нов рекорд по брой на смъртни случаи за едно денонощие – 952 починали с Covid-19, предаде Свободна Европа , цитирайки данни на института по заразни болести “Роберт Кох”, публикувани от DPA.

През последните 24 часа са регистрирани 27 728 нови случая на заразени с коронавирус, но статистиката не включва провинция Саксония.

Снимка: Unsplash/Bennet Tobias

Броят на починалите надвишава близо два пъти предишния такъв рекорд – 598 смъртни случая и 29 875 новозаразени миналия петък. Общият брой на заразените в Германия от началото на пандемията вече надвишава 1.3 милиона души, а на жертвите – 23 427.

Резкият скок на смъртните случаи беше регистриран в момент, в който в страната влизат в сила по-строги ограничения заради втората вълна от разпространението на заразата. Всички магазини, освен тези за стоки от първа необходимост, затварят до 10 януари. Банките, аптеките, пощенските клонове, автосервизите, бензиностанциите, будките за вестници и зоомагазините остават отворени.

От сряда влиза в сила и забрана в домовете да се събират повече от петима души над 14 години, както и членове на повече от две различни домакинства. В периода на Коледните празници от 24 до 26 декември се разрешава да се срещат до 10 души, но само роднини.

Частични ограничителни мерки, при които бяха затворени барове, ресторанти и развлекателни обекти, но магазините и училищата останаха отворени, бяха въведени още в началото на ноември. Те обаче се оказаха недостатъчни, заяви в неделя канцлерката Ангела Меркел след среща с лидерите на 16-те провинции. Преди ден директорът на института “Роберт Кох” Лотар Вилер коментира, че в момента страната преживява най-тежкия си период от началото на пандемията.

Как в Берлин се готвят да ваксинират до 20 000 души на ден

Германия и други страни от ЕС се готвят да дадат зелена светлина за ваксинация срещу коронавируса в понеделник следващата седмица, след като Европейската агенция по лекарствата обяви във вторник, че се стреми да вземе решение за ваксината на Пфайзер и Бионтех до 21 декември – осем дни по-рано от първоначално обявения срок.

Източник: Свободна Европа

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции