Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ремонтират опасното кръстовище в Благоевград, където загина младо момиче (видео)
Ремонтират опасното кръстовище в Благоевград, където загина младо момиче (видео)
Нередности
12-14-17
добавено
2611
прегледа

На кръстовището в Благоевград, където камион блъсна и уби 19-годишната Фатиме, ще започне ремонт. Момичето беше пометено на пешеходна пътека от камион, натоварен с пясък.

 

 

Още рано тази сутрин започна обезопасяването на пътя.

 

До края на седмицата ще се изградят неравности и маркировката да бъде подсилена. В сряда за пореден ден десетки студенти и жители на града се събраха на мълчаливо бдение на мястото на фаталното произшествие и призоваха за повече сигурност на пътя.

 

 

 

Фатиме беше погребана в родното си село. Община Белица обяви тридневен траур.  

 

„Събрали сме 987 подписа. Хората от квартала искат промяна на кръстовището, за да се осигури по-голяма безопасност", каза в предаването „Здравей, България” Георги Петков, който е инициатор на подписката.  

 

На общината ще бъде предложено да се сложи светофар, а пешеходните пътеки да бъдат повдигнати. „Освен това трябва да има камери за скорост, както и пътна полиция в делничните дни в пиковите часове”, заяви той.

 

„Преди 7-8 години в София 50% от загиналите бяха пешеходци. След като на много места бяха сложени надигнати пешеходни пътеки, инцидентите драстично намаляха”, каза Владимир Тодоров от  Асоциация на пострадали при катастрофи.