<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кола на НСО у...

Ремонтът на третия лъч на метрото може да отнеме седмици, след аварията при станция “Театрална”

20 Януари 2021
0 1376

Ремонтът на третата линия на столичното метро може да отнеме седмици, стана като вчера привечер движението между спирките “Хаджи Димитър” и “Театрална” бе преустановено, а те останаха затворени, пише КлубZ.

От Столична община са отхвърлили първоначалната хипотеза, че релсите са пропаднали. При аварията, станала около 18 часа във вторник, метровлак е спрял по трасето, а пътниците са останали вътре около 20 минути. За щастие няма пострадали при инцидента.

Причините за аварията остават неизяснени, е заяви пред журналисти изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев и е посочил, че ремонтът ще е за сметка на строителя (фирмата “Трейс”, бел. ред.) по силата на произтичаща гаранция.

„Ще кажем колко време, ще се наложи демонтаж на релсите, траверсите, както и да се премахне пътният бетон. След това ще трябва да се почисти, ще видим и какво ще предпишат експертите. Накрая всичко ще трябва да се възстанови“, каза още инж. Братоев.

Под тунела на подземната железница в този участък минава река и се предполага, че придошлите води след пороите са “надигнали релсите”. Проектанти и инженери са на мястото на повредата. 

Метростанции по новия трети лъч протекоха (видео)

Метрото по лъча работи нормално до “Хаджи Димитър”, а след това хората могат да се прехвърлят на специални допълнителни автобусни линии.

Те ще са с маршрут – от спирка “Театър София” на ул. “Професор М. Бичев”, по бул. “Данаил Николаев”, гара “Подуяне”, по ул. “Боян Магесник”, под жп моста на гара “Подуяне”, по ул. “Ал. Екзарх”, по ул. “Тодорини кукли”, по бул. “Владимир Вазов” до автобусна спирка метростанция “Хаджи Димитър”, по ул. “Черковна”, надясно по бул. “Мадрид” и до спирка “Театър София” на ул. “Проф. М. Бичев”.

Автобусите ще спират и на спирка ул. “Тодорини кукли” по линия 120 в посока бул. “Вл. Вазов”.

Няма виновни за пропадналия тротоар при метростанция “Медицинска академия” (видео)

Третата линия на метрото не е напълно завършена. Пускането на спирките до кв. “Овча купел” и “Горна баня” (общо четири) вече няколко пъти се отлага. За последно това стана в края на миналата година. Тогава официално бе съобщено е, че германските служители, които правят изпитания по трасето, се заразили с коронавируса.

Така отварянето на лъча от “Красно село” до “Горна баня” бе отложено до март.

Източник: КлубZ

Снимки: БулФото, FB/Спаси София

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции