<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79014" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Питаме шефов...

Ще унищожат ли и парк “Централен Балкан”? (РЕПОРТАЖ)

01 Декември 2020
0 6101

С пленителната си природна красота Стара планина е предпочитана дестинация за еко туризъм и планински преходи. За съжаление тази красота е на път да стане жертва на поредните инфраструктурни промени в Национален парк „Централен балкан“, които от Министерството на околната среда и водите да предприели без обществено обсъждане.

Към нас се обърнаха Димо Колев – Председател на Управителния съвет на Българския планински съюз и Георги Влайков от клуб „Офроуд Пловдив“. В интервю с репортерката ни Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт те показаха един от пътищата, които ще бъдат ремонтирани по проект на стойност над 4 милиона лева.

Репортер на “Господарите” е финалист в конкурс за зелена журналистика (видео)

Правят впечатление детайлите по този проект: в целите му е заложено опазване на растителните и животинските видове, намиращи се по маршрута от Беклемето до хижа „Дерменка“. В същото време пътят се разширява и така позволява да бъде използван от много повече автомобили, които да замърсяват националния парк. Освен това, разширението води до опасност от свлачища, каквито вече могат да бъдат забелязани.

УНИКАЛНА ДЪРЖАВА: Фирма направи път през коритото на река Марица (ЧАСТ 5)

На сигналите, които Димо Колев споделя, че е подавал до Министерството на околната среда и водите, оттам обясняват, че ремонтът се прави без обществено обсъждане, защото епидемичната обстановка в страната не позволява провеждането на такова. Същите изтъкват, че ремонтът на пътя ще доведе до опазване на природата. Дали има логика в това твърдение, можете да прецените и сами.

„Дискавъри: Магистрала „Хемус“ – осмото чудо на света“ (видео)

Ние ще потърсим коментара на Министерството на околната среда и водите по темата, а вие ни сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции