<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65294" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убиецът на Ми...

Репортер на CNN беше арестуван на живо в ефир по време на протестите в Минеаполис срещу убийството на чернокож от полицай (видео)

29 Май 2020
0 3513

Репортер на CNN и екипът му бяха арестувани на живо в ефир, докато отразяваха протестите в Минеаполис срещу бруталното убийство на афроамериканец от полицай, съобщиха самите CNN.

Чернокожият кореспондент Омар Джиминес тъкмо показваше как един от протестиращите бива арестуван, когато около половин дузина полицаи го заобиколиха. Журналистът каза на служителите от Държавната патрулна служба в Минесота: „Можем да се върнем там, където искате“, преди да обясни, че той и неговият екип са членове на пресата, добавяйки: „Махаме се от пътя ви.“

Полицаите поставиха белезници на репортера и го отведоха заедно с продуцента и оператора на CNN.

От медията написаха в Туитър: „Репортер на CNN и неговият екип бяха арестувани тази сутрин в Минеаполис, докато си вършат работата, въпреки че се идентифицираха – явно нарушение на техните права според Първата поправка. Властите в Минесота, включително губернаторът, трябва незабавно да освободят тримата служители на CNN.”

Повече от ареста вижте тук:

В четвъртък бе отбелязана трета нощ на палежи, грабежи и вандализъм в Минесота заради смъртта на чернокожия мъж Джордж Флойд, заснет на видео как се оплаква, че не може да диша, докато бял полицай коленичи на врата му в продължение на минути.

Случаят на насилие стана известен, след като в социалните мрежи беше публикувано видео, показващо афроамериканецът, лежащ по лице на улицата, докато бял полицай го обездвижва, сложил коляно на тила му.

На кадрите се видя как мъжът се задъхва и стене. “Не мога да дишам”, казва той няколко пъти, докато минувачи молят полицая да го пусне.

Впоследствие задържаният почина в болница.

Полицията в Минеаполис обясни, че служителите ѝ са реагирали на сигнал за използване на фалшиви пари, а задържаният е оказал съпротива, след като е бил подканен да излезе от колата си.

Президентът Доналд Тръмп заяви също, че е поискал от ФБР и Министерството на правосъдието да ускорят разследването за смъртта на 46-годишния Флойд.

Още кадри от протестите вижте тук:

А снимки от протестите в различни градове на САЩ разгледайте тук:

Кълъмбъс, Охайо
Денвър
Лос Анджелес
Минеаполис
Минеаполис
Ню Йорк
Сейнт Пол

Източник: CNN

Снимки: CNN , The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции