<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ергени, разво...

Репортер отразява конфликта в Украйна на 6 езика (видео)

23 Февруари 2022
0 5987

Репортер отразява конфликта в Украйна на 6 езика.

Ергени, разводи и Пако Рабани в новия епизод на “Господари на Уеба” (ЦЯЛ ЕПИЗОД)

Репортер отразява конфликта в Украйна на 6 езика (видео)

Той е роден в Люксембург, баща му е англичанин. Майка му е германка. Постоянното му местожителство е във Вашингтон, където от 11 години работи като кореспондент от Белия дом за France 24 и Radio France Internationale. В момента можете да го видите на площад “Независимост” в Киев, където отразява кризата за Associated Press. 

41-годишният журналист Филип Краутър е човек, за когото няма граници. Нито в работата, нито в общуването с публиката. 

Краутър е полиглот и говори свободно шест езика. Знае английски, немски и люксембургски от дете. Спокойно може да съобщи новините от Украйна и на френски, испански и португалски. 

Репортерът публикува кратък клип с анонсите си за NewsNation (английски), RTL (люксембургски), испаноезичен канал на Deutsche Welle, Voice of America на португалски, френската LCI и австрийския канал за новини Servus Nachrichten.

За по-малко от един ден видеото му е гледано над 4 милиона пъти в Twitter, като е споделено близо 10 000 пъти. 

“Ето така изглежда професионализмът.”

“Никога няма да се уморя да слушам този човек да обяснява новините.”

“Страхотно е да знаеш колко по-отворен би бил светът с тези познания.”

“Филип Краутър е швейцарското ножче на журналистиката.”

“Дори веждите му се движат различно в различните езици…”

“Този човек отразява събитията на шест езика, а аз още правя грешки, докато чета от аутокю на английски…” Това пишат в Twitter коментатори, сред които и някои колеги на журналиста.

Това не е първият случай, в който талантът на Краутър привлича вниманието на световните медии. 

От мястото, на което беше убит Джордж Флойд в Минеаполис през 2020 г., през церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън, през Олимпийските игри в Токио и Пекин, до кризата в Украйна – умението му да предава информацията и атмосферата от важни събития се оценява по цял свят. 

Краутър и сестра му учат в Люксембург като деца – държава, в която над 90% от населението говори и френски език.

Благодарение на родителите си научават английски и немски.

“На 13 години реших, че искам да науча и испански.  Винаги съм бил фен на спорта – най-вече на “Барселона”. Започнах да го уча в гимназията, преди да се преместя в Лондон, където започнах да следам в университета. След това продължих с португалския език”, казва той в интервю за Le Republicain Lorrain. 

Филип е бакалавър по испанска филология и култура в King’s College и има специализация по аудиовизуална журналистика в University of the Arts в Лондон. 

Като репортер той е отразявал работата на администрациите на Барак Обама, Доналд Тръмп и Джо Байдън, няколко президентски кампании в Америка, серия от срещи на върха на Г-20 и Г-7, опита за преврат във Венецуела, горските пожари в Бразилия, и др. 

В друго интервю го питат какво щеше да работи, ако не беше станал репортер: 

“Шофьор на автобус – това е единствената конкретна работа, за която съм мечтал. Вярно, тогава бях на 8 години, но бях измислил всичко… По-късно обаче се появиха други интереси и задължения. Не бях достатъчно добър, за да стана професионален футболист, затова може би следващото най-добро нещо би било да стана футболен коментатор. Все още се надявам на това…”, казва той. 

Хората, които споделят клиповете на Краутър, обръщат внимание, че той не само умее да се изразява на различните езици, но и владее добре и “естествения ритъм” на всеки от тях – включително акценти, ударения, интонация и др. 

“Досега си мислих, че се справям добре с езиците. След като гледах този клип, вече не съм сигурна дали мога да говоря английски”, пише една от зрителките на видеото в Twitter. 

“Дано този човек да получава шест заплати”, коментира друг от хората. 

Репортер отразява конфликта в Украйна на 6 езика (видео)

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • anonymous

    05 Март 2022

    По този казус, за измами във компании занимаващи се с коли под наем във България, ще споделя още много извършващи се измами от 99% от компаниите. Ето някой от тях който са най големите. Посочват стари щети, които вече са таксували много клиенти. Таксуват клиентите си 10 пъти повече от стойността на щетата. Записват тайно CVV кода от картите на клиентите, за да могат после лесно да си приберат парите (депозитите +) това е противозаконно!!! Мамят също и летището със оборота! На гише има по два касови апарата. На единия се чука малка дневна сума, за показ на оборота а на другия се чука останалия които не е свързан със летището. Моля обърнете по голямо внимание и направете проверка!!! Или сезирайте съответните органи

Реакции