<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77216" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп и Байдъ...

Републиканец, починал от Covid-19, спечели изборите за местна власт в Северна Дакота

04 Ноември 2020
0 722

Кандидатът от Републиканците за законодателния органа на щата Северна Дакота, който починал в началото на миналия месец от коронавирус, изненадващо спечели изборите във вторник, пише The Independent.

Дейвид Андал е бил диагностициран с Covid-19 и хоспитализиран за лечение, след което е починал на 5 октомври на 55-годишна възраст.

Въпреки тов резултатите в сряда рано сутринта показаха, че Андал и друг кандидат, Дейв Неринг, са били избрани за двете места от осмия район на Северна Дакота, като Андал е взел около 36 процента от гласовете.

Тръмп и Байдън с близки гласове. Развръзка се чака в Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган

Андал спечелил първичните избори седмици преди да се разболее и останал в бюлетината дори след смъртта си, тъй като предсрочното гласуване вече било в ход и бюлетините не можели да бъдат променени. Според местните служители около една трета от гласоподавателите в окръг 8 вече са били изпратили бюлетините си, когато Андал е починал.

В края на изборния ден Тръмп обяви, че е победител и ще иска от Върховния съд да спре броенето

Републиканската партия трябва да намери заместник на Андал, като за целта ще събере нарочна комисия, въпреки че може да има и призиви за провеждане на допълнителни избори.

Джо Байдън с първо изказване: Убедени сме, че ще спечелим, но резултати ще има най-рано утре сутрин

Майката на Андал Патриша споделила за Bismarck Tribune след смъртта му, че “няма представа” как синът ѝ се е разболял от коронавирус, заявявайки, че е бил “много внимателен” по време на пандемията и допълва:

„Той беше много чувствителен по отношение на своя окръг и страната си и искаше да подобри нещата, а сърцето му беше в земеделието. Искаше да влезе в законодателната власт на щата, за да помогне с каквото може.”

Източник: The Independent

Снимка на корицата: Facebook/David Andahl

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции